Budapest Park – kapunyitás áprilisban!

Április utolsó hétvégéjén már negyedszerre nyitja meg kapuit Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park. Az idei felhozatal is vegyes felvágott a műfajokat tekintve. Ugyanúgy megkapjuk a hazai zenei élet legfontosabb bandáit, mint a retro fellépőket, akár a nemzetközi színtérről is. A Park saját magát egy öt hónapon át tartó „multikulti nagyfesztiválnak” tartja, ami valljuk be igaz is.

 

Tavaly, az öt hónapos szezon alatt majd’ 300.000 látogató fordult meg a 10.000 m2-nyi területen, ahol 93 koncertnapon fellépett mintegy 200 zenekar, 60 Dj és a 11.000 főt befogadni képes buliplacc helyt adott 3 fesztiválnak is. A Budapest Parkban – a legnagyobb koncerteket felvonultató Nagyszínpad mellett – dedikált helyszínt kap az elektronikus tánczene is. A 900 m2-es Park Dance Aréna rossz idő esetén a zenekari koncerteket is befogadja, így a Parkban egy program sem maradhat el. A bakeliteket pörgető házibulik hangulatát idézi meg a Retro Kert, ahol két, elkülöníthető tánctéren csendülnek fel a ’80-as, ’90-es évek banzájainak slágerei, az olykor kertmozivá vagy sportvetítések helyszínévé is avanzsáló helyszínen. Budapest egyik legizgalmasabb kiállítóterét is rejti a Budapest Park: a Bunker! Galéria tavaly is több kortárs fiatal festőművésznek adott lehetőséget a bemutatkozásra. Mindemellett a legapróbbak számára is nyújt szórakozást a Park, ahol a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a titokzatos nyomozásokig számtalan program várja a gyermekeket. A Pöttömkertet a gyermekek ingyen látogatják, a felnőttek belépőjegy árának összegét pedig teljes egészében jótékonysági célra ajánlja fel a Budapest Park.

Az évadnyitány hétvégéjén rögtön egy nagy kedvenc lemezbemutatója érkezik. Április 24-én a Brains itt mutatja be Superheroes című új hanganyagát. És nem kell sokat várni egy újabb lemezbemutatóra. Másnap, azaz április 25-én lép fel a Hiperkarma zenekar, akik legújabb lemezüket ez alkalommal bemutató Hősök csapatát hívták vendégségül. Ha mindez nem lenne elég, szintén áprilisban, a hónap végén lép fel az Irie Maffia, akik vadonatúj lemezük bemutató- koncertjével itt ünneplik 10. születésnapjukat.

Születésnapi koncertből több is lesz az idei Budapest Park műsorán. Május 2-án, az idén 70 éves Földes Hobo László ad koncertet, május 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon jubilál a Parkban. Két 10 éves zenekar is a BP Parkban ünnepel. Június 27-én jön a Vad Fruttik, július 11-én pedig a Kiscsillag érkezik – bizonyára emlékezetes – születésnapi koncerttel.

A nemzetközi fronton újra támad Scooter, egyébként tavaly ő vonzotta a legnagyobb tömeget a Parkba, idén május 16-án lépnek színpadra.

A nyári szezonnyitó nagykoncertjével a Punnany Massif lát el minket május 22-én. Május 29-én az ígéret szerint „rozétól ázott szerelmes szavakkal és szexi szaxofonszólókkal” várja rajongóit a Wellhello formáció. Másnap pedig a hazai rockélet nagy legendája, az Omega áll színpadra, az egykori Budai Ifjúsági Park emlékére celebrált beatmisével, a Budapest Parkban. A zenekar hamarosan részleteket is elárul, s kiderül majd egy nemzetközi sztár előzenekar, valamint egy hazai rádiós-lemezlovas legenda vendégszereplése és megannyi további részlet is.

Június első hétvégéjén Rúzsa Magdi nagykoncertje csalogatja a közönséget a Parkba. Tavaly novemberi, teltházas bulija után újra Budapestre érkezik a los angeles-i Hollywood Undead. A maszkos zenekar, akinek már az első lemeze is majdnem 1 millió példányban kelt el, a modern rockzenébe tökéletesen olvasztotta bele a metál stílusjegyeit, a szókimondó hip- hop szövegelést és az alternatív rockot. Aznapra, azaz június 17-re várható a Budapest Parkba a Marilyn Manson-i hagyományokat követő Motionless In White, a szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű Bury Tomorrow és a pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzenét toló Asking Alexandria. Június 25-én vár ránk még egy Halott Pénz koncert és július 4-én pedig a TNT – Vissza a jövőbe turné egyik állomásaként áll meg itt a zenekar. Július 19-én a Parkba látogat többek között az Anti-Flag, a Skindred, a Less Than Jake és egy special guest is, az ő kilétük csak később derül ki.

Idén befejezi munkásságát a 20 éves Heaven Street Seven. A zenekar 15 állomásos klubturnéval és fesztiválkoncertekkel zárja le két évtizedes pályafutását. A búcsúkoncertet augusztus elsején Budapesten, a Budapest Parkban tartják.

Szeptember 12-én pedig Európa egyik volt legnagyobb popsztárja végre visszatér Budapestre. DJ BOBO egy grandiózus, élő show és koncert keretében egy estére visszarepíti közönségét a ’90-es évekbe.

Egyelőre ennyi, de még sok minden várható a magyar és nemzetközi fronton egyaránt. A legfrissebb részleteket a Budapest Park honlapján és facebook oldalán érhetitek el.