BME Egyetemi Napok: 1. nap pipa, de még van folytatás!

Fergeteges hangulattal, vérpezsdítő zenékkel és rekord látogatószámmal kezdett az ősz legnagyobb hallgatói bulija, a VIII. BME Egyetemi Napok.

Belga (fotó: BME Egyetemi Napok FB)

Megérkezett a napfény és a jó idő, tökéletes időzítéssel, hogy felszárítsa az utolsó nedvesség-cseppeket is és kezdődhessen az ősz legnagyobb hallgatói eseménye. Percről percre, óráról órára egyre többen lettünk, egyre hangosabbak és az est végére már olyan magaslatokon szárnyaltunk, amit előtte elképzelni sem tudtunk. Már nyitás előtt megérkeztek az érdeklődők, akik az utolsó bérlekért versengtek.

A Bëlga szókimondó dalszövegeivel megadta a kezdő alapot, amelyre a Brains felépíthette a saját kacsalábon forgó villáját. A közönség üvöltve üdvözölte őket, a koncert alatt együtt énekeltek, ugráltak és szinte eggyé váltak a közösséggel. A kevés ritmusérzékkel megáldott embereknek sem okozott problémát a zenét követni, hiszen ki ne érezte volna a padló rengését a talpa alatt, a mellkasában a basszust. A koncertélményről csak szuperlatívuszokban lehet beszámolni. Mc Columbo az egekig magasztalta a Műegyetemet, hiszen

„ha ilyen bulit tudnak csinálni a szervezők a diákoknak, akkor igazán jó hely lehet”.

MC Columbo (Fotó: BME Egyetemi Napok)

A bemelegített és felizgatott tömeg már alig várta a sztárfellépő színre lépését. A Sigma-ra hatalmas tömeg gyűlt össze az OTP Bank Nagyszínpad sátrába. A nagy slágerek egymást követték, és amikor felhangzott a nyár egyik legnagyobb kedvence, a Nobody To Love megtörtént a katarzis, amivel se a tomboló közönség, se a Dj Duó nem tudott betelni, így újra és újra nekikezdett az imádott dallamnak. „Érzitek…?” –Igen éreztük, mindannyian, együtt.

A buli hajnal négyig tartott, a fáradhatatlan közönség szép számú csoportja a zárásig. Hihetetlen energikus kezdésen van túl a rendezvény, úgy látszik a közönségben még maradt annyi szufla az egész nyáron át tartó fesztiválozás után, hogy teljes erőbedobással vesse bele magát az őszi szezonba. Az első nap után már egy kérdés maradt: mi lesz még a következő két napban?

A válasz egyszerű, fergeteges buli, igazi fesztiválhangulat, hiszen mindenki tudja:

BME Egyetemi Napok az egyetemi és fesztiválérzés közös ereje!