A Hooligans már tutira kap egy Comet-gömböt

Kilencedik alkalommal adja át hazánk vezető zenecsatornája, a VIVA a „Magyar Könnyűzenéért” Comet-gömbjét, amelyet olyan énekesek és zenekarok nyerhetnek el, akik legalább 10 éve pályán vannak és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ez idő alatt a könnyűzenében. 2014-ben a legendás Hooligans kapja a VIVA Comet első díját, akik ezzel illusztris társasághoz csatlakoznak: az elmúlt években a gála egyik legjelentősebb gömbjét többek között olyan zenészek hódították el, mint a Tankcsapda, az Anima Sound System, vagy éppen Ákos.

2014-ben kiemelkedő teljesítményéért a Hooligans kapja az első VIVA Comet-gömböt, a „Magyar Könnyűzenéért” díjat. A nyolc aranylemezes és egy platinalemezes együttes ezzel 2004 és 2007 után harmadszor kap Comet-díjat.

A huligánok pályafutása szülővárosukban, Szerencsen kezdődött. A Kiss Endi-Tóth Tibi duóhoz először Csipa csatlakozott, majd Móricz Norbert, a srácok 1996-ban alapították meg a Hooligans zenekart. 2007-ben Móricz Norbert távozott a csapatból, helyette Késmárki Zsolt érkezett. 1997-ben saját kiadásban jelent meg a csapat ki „Nem hall, nem lát, nem beszél” című első albuma, a szakmai elismerésre azonban nem sokáig kellett várniuk a rockereknek. Az egy év múlva piacra került „Mesét, álmot, mámort” című lemezt már a KO Records gondozta. A milleniumi évforduló hatalmas sikert hozott a Hooligansnak, leszerződtette őket az EMI nemzetközi lemezkiadó és nem sokkal ezt követően megjelent a „Kánaán” című nagylemez és rajta első nagy rádiós slágerük, a „Tartson örökké”.Innen pedig a Hooligans számára nem volt megállás. Olyan sikerdalokat készítettek el, mint a „A vér nem válik vízzé”, a „Királylány”, vagy a „Játszom”, a dalokhoz készült klipek a VIVA TV-n is a legtöbbet játszott videók közé tartoztak. A zenekar országos ismertségre tett szert, teltházas koncertek, fesztiválok sokasága, őrjöngő közönség ünnepelte a csapatot. A Hooligans ezután sem állt meg, sorban jelent meg a „Szenzáció”, a „Bohémélet”, majd a „Privát mennyország” című nagylemezük, olyan slágerekkel, mint a „Szabadon”, a „Félember”, vagy az „Eljátszott gyémánt”, valamint koncertalbumot és Best of válogatáslemezt is kiadtak. Ezidáig utolsó albumuk, a 2013-ban tripla platinalemez státuszt elérő „História”.

„Ez a díj koronázza meg mindazt, amiről álmodtunk már gyerekként a próbateremben. A Hooligans 18 éve tevékenykedik, de már 35 éve van hangszer a kezünkben és reméljük, hogy 18 év múlva is folyamatosan koncertezve, dalokat szerezve, albumokat megjelentetve tudunk újra köszönetet mondani a közönségnek és a szakmának.” – mondta a Hooligans frontembere, Csipa.

A 14. VIVA Comet gálán, június 11-én a Papp László Budapest Sportarénában ünneplik meg az elmúlt év zenei legjeit egy nagyszabású, látványos show keretében, ahol a Hooligans is fellép. A díjátadó nemzetközi sztárvendégei Inna és Ola, akik exkluzív show-val készülnek, ezen kívül élőben lép fel Fluor, a Halott Pénz, Diaz, a New Level Empire, Majka és Curtis, Ganxsta Zolee & Dynamic, a Punnany Massif, BLR, Tóth Gabi és Király Viktor is. Jegyek április 30-ig kedvezményesen, 3500 forintért válthatók. Természetesen azok, akik nem követhetik a helyszínen a Cometet, a VIVA képernyőjén idén is élőben láthatják az eseményt.