A Hooligans már tutira kap egy Comet-gömböt

Kilencedik alkalommal adja át hazánk vezető zenecsatornája, a VIVA a „Magyar Könnyűzenéért” Comet-gömbjét, amelyet olyan énekesek és zenekarok nyerhetnek el, akik legalább 10 éve pályán vannak és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ez idő alatt a könnyűzenében. 2014-ben a legendás Hooligans kapja a VIVA Comet első díját, akik ezzel illusztris társasághoz csatlakoznak: az elmúlt években a gála egyik legjelentősebb gömbjét többek között olyan zenészek hódították el, mint a Tankcsapda, az Anima Sound System, vagy éppen Ákos.

2014-ben kiemelkedő teljesítményéért a Hooligans kapja az első VIVA Comet-gömböt, a „Magyar Könnyűzenéért” díjat. A nyolc aranylemezes és egy platinalemezes együttes ezzel 2004 és 2007 után harmadszor kap Comet-díjat.

A huligánok pályafutása szülővárosukban, Szerencsen kezdődött. A Kiss Endi-Tóth Tibi duóhoz először Csipa csatlakozott, majd Móricz Norbert, a srácok 1996-ban alapították meg a Hooligans zenekart. 2007-ben Móricz Norbert távozott a csapatból, helyette Késmárki Zsolt érkezett. 1997-ben saját kiadásban jelent meg a csapat ki „Nem hall, nem lát, nem beszél” című első albuma, a szakmai elismerésre azonban nem sokáig kellett várniuk a rockereknek. Az egy év múlva piacra került „Mesét, álmot, mámort” című lemezt már a KO Records gondozta. A milleniumi évforduló hatalmas sikert hozott a Hooligansnak, leszerződtette őket az EMI nemzetközi lemezkiadó és nem sokkal ezt követően megjelent a „Kánaán” című nagylemez és rajta első nagy rádiós slágerük, a „Tartson örökké”.Innen pedig a Hooligans számára nem volt megállás. Olyan sikerdalokat készítettek el, mint a „A vér nem válik vízzé”, a „Királylány”, vagy a „Játszom”, a dalokhoz készült klipek a VIVA TV-n is a legtöbbet játszott videók közé tartoztak. A zenekar országos ismertségre tett szert, teltházas koncertek, fesztiválok sokasága, őrjöngő közönség ünnepelte a csapatot. A Hooligans ezután sem állt meg, sorban jelent meg a „Szenzáció”, a „Bohémélet”, majd a „Privát mennyország” című nagylemezük, olyan slágerekkel, mint a „Szabadon”, a „Félember”, vagy az „Eljátszott gyémánt”, valamint koncertalbumot és Best of válogatáslemezt is kiadtak. Ezidáig utolsó albumuk, a 2013-ban tripla platinalemez státuszt elérő „História”.

„Ez a díj koronázza meg mindazt, amiről álmodtunk már gyerekként a próbateremben. A Hooligans 18 éve tevékenykedik, de már 35 éve van hangszer a kezünkben és reméljük, hogy 18 év múlva is folyamatosan koncertezve, dalokat szerezve, albumokat megjelentetve tudunk újra köszönetet mondani a közönségnek és a szakmának.” – mondta a Hooligans frontembere, Csipa.

A 14. VIVA Comet gálán, június 11-én a Papp László Budapest Sportarénában ünneplik meg az elmúlt év zenei legjeit egy nagyszabású, látványos show keretében, ahol a Hooligans is fellép. A díjátadó nemzetközi sztárvendégei Inna és Ola, akik exkluzív show-val készülnek, ezen kívül élőben lép fel Fluor, a Halott Pénz, Diaz, a New Level Empire, Majka és Curtis, Ganxsta Zolee & Dynamic, a Punnany Massif, BLR, Tóth Gabi és Király Viktor is. Jegyek április 30-ig kedvezményesen, 3500 forintért válthatók. Természetesen azok, akik nem követhetik a helyszínen a Cometet, a VIVA képernyőjén idén is élőben láthatják az eseményt.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Viva Comet: íme az idei jelöltek Nemrég nyilvánosságra került, hogy kik az esélyesek az egyes kategóriákban arra, hogy idén megkaphassák a hazánkban igen nevesnek számító Viva Comet díjat, mi pedig nem vagyunk restek, megírjuk nektek! A tavalyi névsorhoz képest talán kevesebb a vált...
Viva COMET 2013 beszámoló Június 13-án este a Viva által szervezett Comet Gálára voltunk hivatalosak, és az igazat megvallva, már hetekkel az esemény előtt be voltunk sózva rendesen, annyira vártuk a dolgot. Azt valószínűleg mondani sem kell, hogy a csatorna holdudvarához tar...
Íme a Fesztblog különdíjasai az idei Comet gáláról Nehéz az idei bármelyik VIVA Comet Gáláról beszámolót írni akár egy cseppnyi irónia nélkül is. Adott egy olyan gála, ahol az ország majd' összes celebje megjelenik, folyik a VIP-ben az ingyen pia és túlzás nélkül lehet állítani, hogy több az ingyenje...