Priodontes maximus – hétvégi programajánló 2014.03.28-30.

Kellőképpen húzósnak ígérkezik ez a hétvége programok szempontjából, ugrojunk is fejest a zenei stílusok és izgalmas helyszínek tengerébe!

Péntek

A pénteki este legnagyobb szabású buliját minden valószínűséggel a Barba Negra Music Club fogja szállítani, ahol az Intim Torna Illegál nyitja meg a tavaszt. Vendégként csatlakozik hozzájuk két arc a Punnany Massifból, és a bemelegítésről nem kisebb alakulat fog gondoskodni, mint az Extensive. A koncert után az MR2 modern B. Tóth Lászlója, a harmadik évezred poptarisznyájának egyetemes nyitogatója, DJ Izil keveri a talp alá való zenét. A belépő 2200 forint, amely magába foglalja a papír karszalagot és a belépés jogát. FB event errefelé.

A Gozsdu Manó Klubban olyasmi fog történni, amire valószínűleg a felszínen legszebb koktélruhájukban roséfröccsöt szürcsölő fehérnép nem is gondol: zúz a metál! Az elkövetők az Angertea, akik számra különleges lesz az este, mivel a zenekar múlt nyár óta egyáltalán nem koncertezett a bőgős, Miguel kisfiának születése miatt. De most visszatérnek, és valószínűleg a hangszerekre szabadítják az ezidő alatt felgyülemlett energiát. Előttük a Caught The Flow veszi össztűz alá az érzékszerveket, szóval csak óvatosan! A belépő egyezer HUF, minden egyébre ott a Mastercard. Esemény előtti esemény erre.

Alig egy köpésre a Gozsdu Udvar csillogásától a Gödör klubban a magyar alterszcéna legszebb hagyományait ápoló (ezt szokás írni az olyan bandákra, akiket ritkán játszik a rádió, nem?) bandáké a színpad. Előbb az általunk is csipázott Pluto ad egy best of koncertet, majd a Pál Utcai Fiúkkal lehet beszállni az időgépre és ismét 1988 telén érezhetjük magunkat az Angyalföldi Munkásotthon fehércsempés ebédlőjében egy tinidisco keretében becsúsztatva a kezünket egy trapper farmer farzsebébe. Nem a sajátunkéba persze. A belépést 2000-ért vesztegetik, event is van.

Akik veretnék szeretnék(mármint zenére, legalábbis az este elején), azoknak ajánljuk a Müszit, ahol ma este Dub Vibration a program, amiről sokat nem tudunk (lesz Riddim Colony Dubwise, az biztos), de mivel ott mindig vicces dolgok történnek, így most is erre számítunk. Fb esemény: viccelsz?

Szombat

Az van, hogy a szombat nem lesz olyan izgi, mint a péntek/vasárnap. Na persze ha sikerül felszedni az Instantban egy kameruni cserediákot, akkor nem szóltunk, illetve ha kihúzzák a lottószámaitokat, akkor sem. De a yolóka terén csak rétegprogramjaink vannak, nézzük is mik ezek!

A Muzikumban a Presszó Tangó Libidó és az Alkalmi Kapcsolatok Társulása húzza a talp alá valót, jó kis seggriszálásra lehet számítani. A belépő 800 forint, amely nem fogyasztható le. Esemény van-e? Van.

A Kék Ló Fashion Pubban (náluk azért egyel menőbb a Piros Ló Zenekar) a Kazinczy utcában a Sickratman Trió adja elő örökzöld klasszikusait a kerület kisnyugdíjasainak legnagyobb örömére. A belépés természetes ingyenes és csak saját felelősségre történhet. Facebook eseményt nem linkelünk, mert semmi érdekes nincs rajta.

Kék Ló

A Hátsó Kapuban elvileg a Buster Keaton )UK( lép fel, akik nevükkel ellentétben nem angolok, viszont a banda elkeresztelése alapján nagyon vicces srácok. A felállás egy zongora és egy dob, szóval nem szokványos egy produkció, valószínűleg megéri elnézni erre a programra. Jegyár nincs, a Fb eseményről viszont mindenképp szólnunk kell, mert a srácok olyan cukik voltak, hogy még beharangozó videót is csináltak a koncerthez.

A táncol lábúaknak ajánljuk a Filtert, ahol házibuli lesz (már megint) a lemezjátszók mögött delToroval és Dr. Ucker Richarddal.

Vasárnap

És a vasárnap. Amikor baromi sok ingyenes program várja a szórakozni, kimozdulni és politikailag véleményt nyilvánítani kívánókat. Mi utóbbival egyáltalán nem kívánunk foglalkozni a Fesztblog keretei között, de az első két halmaznak vannak remek programajánlataink. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében lesz ingyenes Budapest Bár, Szabó Benedek és a Galaxisok, Elefánt és Rájátszás többek között, a részletekről már írtunk egy ajánlót a héten, illetve segít eligazodni a BTF honlapja. Ezen kívül ugyebár ezen a napon adják át az Erzsébet teret. És itt álljunk is meg egy szóra! Éles véleménynyilvánítás és fojtogató pesszimizmus következik!

Mert megújul az Erzsébet tér! Hirdetik mindenhol plakátokkal (már magában abszurd, hogy egy teret hirdetni kell), a Facebook tele van hirdetésekkel, újabb buliközpont a városban. Fergeteges programok egész évben! Lepkeház! Kolbászfesztivál! Libamájfesztivál! Bornapok! Ez valóban örömteli, csak nekem van egy olyan félelmem, hogy egy dolog nem lesz már az új téren: fűben ücsörgés, CBA-ban vett 500 forintos bor körbeadás, baráti beszélgetések. Mert emlékezzünk hogy nézett ki tavaly a tér a szezon végén!

Fű sehol, mindenhol a nyári programokról maradt romok, egyre gyakoribb rendőri jelenlét esténként. Azzal, hogy szuperül megcsinálják a teret, félő, hogy elveszti közösségi jelegét és jönnek majd az olyan programok, melyek egyetlen célja a pénzkeresés, akár az eredeti funkció kárára is. Legalábbis én tartok ettől. Ne legyen igazan, férjen el egymás mellett a két doboz sörtől kótyagos 16 éves és a ezer forintos tökipompost majszoló felsővezető. Legyenek világhírű fellépők az Akváriumban/ Volt Bárban, míg fent zajlanak a baráti válságbeszélgetések egy szakadt Ikeás takarón összegyűlő társaságok között.

Jövő héten, hónapban okosabbak leszünk, addig is örüljünk, hogy felújították a teret, remélhetőleg egy marék fűmagra is futotta…

 

Amúgy pedig mint már említettem, vasárnap csak az nem talál programot, aki nem akar.

 (Cikkünk címe legyen meglepetés, írjátok be a gúgliba, és képtalálatok.)