„Helyszínünk a város, díszletünk Budapest” – új fesztivál a városban!

Budapest Essentials lesz a neve annak a – kis túlzással – egész Budapestet magában foglaló rendezvénysorozatnak, ami május 29. és június 1. között kerül megrendezésre a város számos pontján. A legtrendibb belvárosi kocsmák (Ötkert, Fogasház, Trafiq, Corvintető, Hello Baby, csak hogy párat említsünk) összeálltak a pesti gasztronómia megreformálóival (többek között Leves/Pasta, El Rapido, stb) és számos egyéb látványossággal (Állatkert, Zwack múzeum, Budapest Gyógyfürdői Zrt) illetve a hazai körökben legendás startup cégekkel (elég csak a Prezit említeni, tudjátok miről beszélek). Hogy ebből mi sülhet ki? Csakis egy fasza kis hosszúhétvége!

Ami talán a fesztiválozó közönséget legjobban érdekli: a jelenlegi állás szerint 13 zenei helyen lesznek programok (köztük sok szabadtéren, és egy például a Vásárcsarnokban), illetve számos popup helyszín is életre kel majd. A fellépők neve pedig egészen sokat mondó, itt lesz majd Yuksek, Alex Metric, Kraak & Smaak, WhoMadeWho, Waze & Odyssey, Benoit & Sergio, Jazzanova, dBridge, Jubei, Nabiha, Shit Robot.

Az egyéb programok tekintetében megtudtuk, hogy a szerződött éttermek, street food helyszínek 20-30%-os kedvezményt adnak majd a karszalaggal rendelkezőknek, de bérlettel a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria ingyenes lesz, csakúgy mint a Budapest Gyógyfürdői Zrt-hez tartozó fürdők és az Állatkert.

 

 Az árak a következőképpen alakulnak: április 22.-ig a hétvégi bérlet 9900.-, utána május 26.-ig 16500.-, majd ezután 21000.-ot kell fizetnie annak, aki részt szeretne venni a mókában. Nem kell megijedni, a diákoknak lesz kedvezményes ár, erről hamarosan érkezik infó. Napijegyek is lesznek majd kaphatóak (csak a helyszínen), nagyjából 10000.-os áron.

A résztvevők listája itt böngészhető, folyamatosan bővül.

A sajtótájékoztatós képeink pedig erre érhetőek el.