Idén újra: Bringások Éjszakája: Piknik!

Harmadik alkalommal, idén szeptemberben 21-én kerül megrendezésre – a MOL főtámogatásában – a Bringások Éjszakája: Esti Piknik. Hosszas szervezés előzte meg az idei szezon záróeseményét, amit rendhagyó módon most ősszel tartanak. A változatos programokat – a biciklizés és annak ünneplésének jegyében – a mobilitási hét záróeseményeként is szervezik.

B_1_~1

A mobilitási hét keretein belül a Bringások Éjszakája immáron harmadik alkalommal varázsolja a belváros közepét az ország legszínesebb biciklis ünnepévé. A szervezők – a tavalyi esemény területét kibővítve – idén az Akvárium Klub, valamint az Erzsébet tér területét is bevonják, hogy tisztelegjenek a városi biciklizés kultúrája előtt.

“A tavalyi zenei összeállításunkat idén rendhagyó módon szeretnénk frissíteni egy éjszakába nyúló “unplugged” mini fesztivállal, a város közepén” – mondta Tenner Benjamin főszervező. A meghívott fellépőink között Antonia Vai-t, a Kula Band-et, Bujdosó Jánost valamint Teddy Cool csapatát üdvözölhetjük és idén helyet kapott egy nagyszabású utcashow a SteamON is a programban, amit a nemzetközi hírnévvel rendelkező Firebirds csapat ad elő este 10 után.

“Idén a hangsúly inkább a városi biciklizésen lesz, a programot ennek jegyében állítottuk össze a Mol Rt. jóvoltából, a Magyar Kerékpáros Klub segítségével” – foglalta össze a főszervező. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a méltán híres hazai gyártó, a Csajbringa csapata elfogadta meghívásunkat és egész estés látvány műhely keretein belül mutatja be a látogatóknak a termékek gyártását.” A Kerékpáros klub Dj Palotai és Roskó Zsolt művész közös előadásával készülnek az MK Stage-nél, később ugyanitt éjszakai bebiciklizést tartanak. A Szimpla Bringa Bolha idén is hajnalba nyúló biciklis piaccal egészíti ki a fesztivált, délután 4-től.

Idén, a Cycle Chic csapatával közösen, a szervezők elindítják az I Bike Budapest projektet, ahol a résztvevők videón keresztül mondják el azt, hogy miért bicikliznek Budapesten. Természetesen a Royal Fixi Club: Goldsprint-je sem marad el a programokból, egészen kora délutántól estig várja Buppa és csapata a vendégeket. Az Éjszakai Alley Cat verseny idei támogatója a rendezvény szervezősége.

A Mol Nyrt.-nek köszönhetően egy egész napos Mol Bike In Mozit is szerveznek az Akvárium teraszán. Az egész eseményt meghatározó program célja, hogy a hazai illetve külföldi biciklis filmeket minél több látogatónak meg tudják mutatni, valamint a hazai, már-már ikonikusnak számító filmeket újra vetítsék. A filmek között – a teljesség igény nélkül – olyan darabokat láthatunk majd, mint a teljes Cycle Me Home sorozat, a Riksa Láz, vagy a sokak számára jól ismert Hajtás Pajtás Menni Amerika.