III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel indul a nyár

Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200 féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Ciderligetben kóstolhatják meg a legjobb italokat. A Várban a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett a világ sörnagyhatalmai is képviseltetik magukat: a forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók.

Három a magyar igazság: június 13. és 16. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, az eseménynek ezúttal is a Vár pompás teraszai adnak otthont. A látogatók közel 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék minőségi nedűivel és a világ minden tájáról érkező import különlegességekkel találkozhatnak. A Fóti Kézműves Sörfőzde a méltán népszerű keserű mézzel, a Brandenecker Sörház különleges bodzás barnasörével, a Stari Sörfőzde pedig szilvás és búzasörrel várja a vendégeket. A fesztiválon debütál két új kézműves főzet is: júniusban készül el a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött söre. Idén sokkal nagyobb szerepet kapnak a ciderek, a vendégek a Ciderligetben próbálhatják a ki a legjobb, roppanós almából készült nedűket.

Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. A fogyasztási szokások változását mutatja a sörvacsorák elterjedése is, amelyek elképzelhetetlenek az egyedi ízek nélkül. A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése. Számunkra a minőség az első, ezzel a hozzáállással tudjuk valóra váltani célkitűzéseinket és kiszolgálni a rendezvény törzsközönségét.” – ismertette a rendezvény céljait Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője.

A négynapos fesztiválon résztvevő Kisüzemi Sörfőzdék szerint szükség van arra, hogy a fővárosban is népszerűsítsék minőségi főzeteiket, a sörgasztronómiának pedig mindenképpen használ, ha nyilvánosságot kaphatnak termékeik.

„Rendkívül jó lehetőségnek tartjuk, hogy a kézműves főzőmesterek is képviseltethetik magukat a Budavári Sörfesztiválon. Örülünk, hogy idén is népszerűsíthetjük a kiváló minőségű hazai kézműves söröket, és bemutathatjuk a nagyközönségnek a hosszú évek munkájával tökéletesített termékeinket. A magyarországi sörkultúra ápolása elképzelhetetlen a kicsi, családias sörelőállító-műhelyek szakértelme nélkül” – mondta Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

A vendégek a már jól bevált 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a jobbnál jobb söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak. A könnyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a szervezők kártyás fizetési rendszert építenek ki, hogy ezzel is tovább emeljék a fesztivál színvonalát. A napijegyért az újítások ellenére változatlanul 1999 forintot kell fizetni, amely a hazai fesztiválokon megszokott gyakorlattal ellentétben tartalmazza az első korsó sör árát is. A szemfülesek akár féláron is megszerezhetik a négy napos fesztiválbérletet, ha 2013. május 13. után regisztrálnak a Bónusz Brigádon megjelenő, korlátozott ideig érvényes ajánlatra.

A fesztiválozókat idén is számos szórakoztató program várja: a jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband és a Doors Emlékzenekar gondoskodik. A humor rajongói a Dumaszínház előadásira koccinthatnak.

Idén a Budavári Sörfesztivál a forradalmian új online árurendelő és összehasonlító rendszert, a rendeljvelunk.hu rendszerét használja a termékek, alapanyagok beszerzéséhez.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Felemás este – Balaton Sound 3.nap A tegnap esténk elképesztően jól indult, majd rendesen belassult, végül progressive bulin szeleteltünk hajnalig. Harmadik napunk részletesen a hajtás után. 19:30 körül kezdett Steve Aoki amerikai electro house Dj, aki az egyik legjobb, legőröltebb...
Miért megyünk idén az EFOTTra? Bár a mostani időjárás nem ezt mutatja, a naptárra tekintve világosan látszik: hamarosan végre elérkezik az a pillanat június végén, amit minden egyetemista és főiskolás már nagyon régen vár. Persze itt most nem (csak) a vizsgaidőszak végére kell gon...
Hétvégén irány a Budavári Sörfesztivál! Sör meg fesztivál? Van ennél szebb párosítás? Aligha! Hétvégén már ötödjére lehet bitang jót sörözni a Várban, ugyanis (félig) jubileumi alkalom keretében rendezik az ötödik Budavári Sörfesztivált. Az esemény az évek során szépen kiforrta magát, így...