Kanada kétszer

Május 10-én két kanadai zenekar, a No Problem és a Strange Attractor látogat Budapestre. Az ország csak úgy ontja magából a jobbnál-jobb bandákat, de legtöbb nevet szerző zenekar tipikusan a nagyobb, kozmopolita városokhoz köthető. A mostani két társaság viszont nem valamelyik metropolisból érkezik.

A préri legészakibb nagyvárosából, Edmontonból származó No Problem két kislemez után a debütáló nagylemezével rögtön a figyelem középpontjában találta magát, hivatkozási pontként leginkább a korai Fucked Up-pot vagy Career Suicide-dot említve velük kapcsolatban. Ennyire nem egyszerű a képlet szerencsére, a 80-as évek dühös és gyors hardcore-punkja keveredik az Agent Orange és TSOL sötét hangulatú szörfös gitárjaival, tempósabb számoknál pedig a szinten edmontoni gyökerű SNFU neve is beugorhat.
Akár csak legjobb kortársaik, a Social Circkle vagy a Deep Sleep, tökéletesen gyúrják bele a felnőtt korban sem múló frusztrációt, dühöt és nagyvárosi paranoiát 2-3 perces punk himnuszokba.

A Strange Attractor eredetileg a Budapestet is megjárt Statues dobosának szóló projektje, a turnéra maga mellé véve a maradék tagokat az anya zenekarból. Egy halálosan unalmasnak tartott kisvárosból érkező, pornómániás napközis tanároknak kinéző arcok a 60-as évek
garázs zenéjét játsszák a 70-es évek punk dühével, nyakon vágva kifogyhatatlan energiájú hiperaktivitással. King Khan a felesleges pózok, Jay Reatard a nihilizmus nélkül, kevesebb nyugtatóval de több alkohollal, a Teengenerate találkozik a Spits-szel! Valahogy így kell
elképzelni. Részeg bohócok táncra hívnak!
Hazai részről jön a szörfgitárokat Fugazi melankóliával vegyítő Fuseism, illetve az idei év egyik legjobb lemezét összehozó, a kései Hüsker Dü-t és a Descendents-t fő inspirációnak tekintő Pay My Milk!

Mindez május 10-én, este 8-tól a Szabad Az Á-ban!

Belépő: 1200 Ft
Cím: Budapest, VII. Nagy Diófa utca 8. (Grandio hostel épülete)


http://noproblempunk.bandcamp.com

http://strangeattractor.bandcamp.com

http://fuseism.bandcamp.com

http://paymymilk.bandcamp.com

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/270338499712169