Bejgli előtt, bejgli után – december 12.-15.:Stereo Mc’s,Black Out akusztik,She Keeps Bees, Amber Smith

Szerkesztőségünk tagjai a decemberi budapesti koncertkínálatra tekintve olyat tettek, amit már nagyon régen: elismerően bólogatottak. Ugyanis a nagy év végi hajrá elérte a zenei életet is, és valami olyan erős mezőny alakult, ami láttán mi is csak kapkodjuk a fejünket és számolgatjuk ajándékvásárlásból megmaradt forintjainkat, illetve a vizsgákig hátralévő perceinket, hogy minél több helyre eljuthassunk. Most induló sorozatunkkal az év utolsó három hetének legérdekesebbnek ígérkező programjait szedjük össze, így ha valaki már kezd székelykáposzta túladagolást kapni, vagy kiürül a forralt bora a nagynénitől kapott Ikeás bögréből, akkor nincs más dolga, mint felnézni a Fesztblogra, majd felkapnia a pogózós szerkót.  A tovább után meglepő módon további információk!

Sorozatunk első részében a december 12. és 15. közötti időszakot vizsgáljuk. Azért eme négy napot emeltük ki, mert például a jövő hétvége olyan bika, hogy külön posztot érdemel, viszont semmiképp sem elhanyagolható bulik lesznek ezeken az estéken a budapesti éjszakában.

December 12.

Mi a magunk részéről egyből kilőjük hétfőn a nagyágyút, amikor is a legendás Stereo Mc’s vendégeskedik az A38 hajón. Erről a koncertről jómagam írtam pár héttel ezelőtt, addig csupán annyi változott a helyzet, hogy jóslatom bejött, és minden jegy elkelt. Így most aki lemaradt, az morzsoljon el egy könnycseppet, akinek meg van jegye, az verdess a seggét a földhöz. Vagy inkább csak rázza, arra például tökéletes a Stereo Mc’s zenéje.
Bréking: a mai napon (2011.12.11.) még kb. 20 darab jegy a  kapható a koncertre a Westendben található Speed üzletben!

December 13.

Nos, erre a koncertre még van jegy, így némiképp több aktualitással bír. Ez pedig nem más, mint a Black Out zenekar téli akusztikus koncertje a Gödör Klubban. Kowalsky legendás zenekara, a Vegánál kicsit komorabb hangvételű, de zeneileg hasonló minőséget képviselő együttesnél már szinte hagyománynak tekinthető az elő-karácsonyi akusztikus buli. A Kowáékhoz (további tagok: Csányi Szabi, Csányi Zoli és Fehérvári Attila) ezen az estén csatlakozik Jamie Winchester. Előttük zenél a DáNia, ami Nagy Dávid (ex-Pokolgép) és Gaál Xénia akusztikus formációja saját dalokkal és ismert, könnyed slágerekkel. Kivételes zenei élménynek ígérkezik a koncert, kár kihagyni! A belépő 1600 forint.

Szinte már kötelező egy másik kedd esti program. Ezt pedig nem más, mint a She Keeps Bees különleges (kajüt)koncertje az A38 hajón. Erről a koncertről is olvashattatok nálunk nemrég, egészen pontosan itt. Az egyszer biztos, hogy ilyen koncert sem terem mindennap fővárosunkban. A belépő 2000 forint lesz, elővételben pedig 1500. (Megjegyzés: a cikkben eredetileg hibás időpontban szerepelt a She Keeps Bees koncert. a jó időpont december 13, kedd!)

December 14.

Ezen a napon a Death Set lépett volna fel a Dürer kertben, de a buli sajnos elmarad, így erre az estére mindenkinek azt ajánljuk, hogy fogjon egy jó könyvet és olvasson vagy rajzoljon szeretteinek zsírkrétával esetleg menjen el valahova karaokézni. Vagy ne.

December 15.
Aki pedig esetleg már az előzőleg elsorolt bulikon elmulatta minden pénzét, annak nyugodt szívvel ajánljuk a New Beat című programsorozat következő állomását a Dürer kertben. Ezen a napon indie estet tartanak, így fellép a hazai színtér vezéralakja, az Amber Smith, valamint a Kollaps és a Sad Kolibries. A koncertek után a Past Perfect DJs szolgáltatja a zenét, nyilván nem hajmetál vagy komolyzenei témakörökben. A belépés ingyenes és még jéger akció is lesz!

Az események oldalai:

Stereo MC’S:http://www.a38.hu/hu/program/stereo-mcs-uk-fabian-juli-es-a-zoohacker

Black Out:http://www.godorklub.hu/ajanlo/4098

She Keeps Bees:http://www.a38.hu/hu/program/motorbar-she-keeps-bees-usa-lo-fi-stereo

New Beat Indie Est: http://durerkert.com/2011/12/15

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Heti programajánló – július 9.-15. Ebben az elviselhetetlen hőségben valószínűleg a legélhetőbb hely a hátsó kertbe felvert kismedence, amely félig jéggel- félig vízzel töltve megfelelő menedék lehet a 40 fok és a Nap gyilkos sugarai elől. A szerencsésebbek (?) a jövő hét közepétől a ...
Hétvégi bulihegyek, amiket vétek lenne kihagyni – programajánl... Szerencsések vagyunk ezen a hétvégén, talán túlságosan is, hiszen dúskálunk a jobbnál jobb bulikban, ember legyen a talpán, ki el tudja dönteni bűntudat nélkül, hogy hova menjen. Otthoni lustálkodásra ezért nincs is mentség, mindenki menjen, mozduljo...
Hétvégi programajánló (06.14.-06.16.) Mit csináljunk a hétvégén? Erre az örökösen visszatérő kérdésre igyekeztünk megoldást találni úgy, hogy összeszedtünk nektek jó néhányat a hétvége legérdekesebb (nem kizárólag fővárosi) programjai közül; legyen szó egy könnyed koncertről, egy kiállí...