Klasszikus ajánlat az év első napjára

Ültél feküdtél már félájultan otthon január 1-én a tévé előtt, miközben szüleid, a barátnőd, a kutyád és a hörcsögöd épp a bécsi újévi koncert közvetítését nézte?  Ha valaha is fordult már meg a fejedben, hogy egyszer egy ilyen koncerten élőben is meg kellene jelenned, akkor neked is szól a MÜPA, immár 4. alkalommal megrendezett Újévi Hangversenye.Haydn, A teremtés című oratóriumát az Orchestra la Scintilla adja elő, vezényel Fisher Ádám.

A MÜPA 2008 óta rendezi meg újévi koncertjét, melyen minden alkalommal Haydn oratóriuma csendül fel. A teremtés a nekiindulás, az újrakezdés zenéje, ezáltal tökéletesen illeszkedik az évkezdéshez, mikor is legtöbbünk különféle válogatott fogadkozásokkal próbál nekifutni az új évnek, egyesek az új életnek.

A koncertek visszatérő házigazdája Fischer Ádám, aki mindig más együttessel szólaltatja meg ezt a remekművet. Az elmúlt évek első napján vezényelte már az Osztrák-Magyar Haydn zenekart, a Freiburgi Barokk Zenekart és a Chamber Orchestra of Europe-ot is, jobbnál jobb kórusok és szólisták közreműködésével.

2012-ben az 1996-ban alapított, 17-18. századi vokális zenére specializálódott La Scintilla érkezik Budapesre.

Ha az új évet komolyan kezdenéd, akkor jegyed a MÜPA pénztáraiban veheted meg.
Jegyárak: 2800, 4300, 6500, 8500, 9900 Ft.

További információk: www.mupa.hu