Tudjuk, mit teszel idén télen 1. – November 20.: The Horrors – Dürer kert

Sajnos az időjárás egyre inkább azt a fránya, fagyos, depressziós hónapot juttatja eszünkbe, amit csak király koncertek látogatásával lehet túlélni. Így ahelyett, hogy búsulnánk, beleástuk magunkat a már meghirdetett téli zenei programokba, hogy megfelelő olvasni-, és hallgatni valóval lássunk el Titeket míg újra elő nem bújik a nap. Első alkalommal máris egy kihagyhatatlan csemegére bukkantunk!

Szokás felemlegetni a hazai koncertszervezőknek, hogy csak kiöregedett, fénykorukon bőven túlhaladott sztárokat tudnak kis hazánkba hozni, akik már régóta a nevükből és 20-30 évvel ezelőtt megjelent lemezeik sikereiből élnek manapság. Lássuk be, nem alaptalan a kritika, volt erre számtalan példa az elmúlt időszakban. Erre mit tesz a Dürer kert? Hát nem elhozza a The Horrors-t, és ezzel a budapesti éjszaka gyakorlatilag legaktuálisabb programját vési be november 20-ra a naptárunkba?

Hogy miért is olyan nagy dolog az angol poszt-punk banda feltűnése a fővárosban? Egyrészről mert ők tipikus „here and now” sztárok és éppen karrierjük csúcspontján állnak, kisujjból összehoznak egy teltházas bulit London bármelyik koncerttermében. Másrészről most jelent meg harmadik albumuk, a The Skying, melyet mind az éles fülű és nyelvű kritikusok, mind a rajongók kitörő örömmel és elismeréssel fogadtak. Arról nem is beszélve, hogy Faris Badwan-ék legendásan földhöz vágós koncerteket adnak és a „fesztivál-színpad ranglétrán” is évről évre feljebb lépkednek, nem véletlenül. Aki ezek után se rohanna egyből jegyet váltani, az hallgasson bele bármelyik The Horrors lemezbe és szavak helyett biztosan meggyőzik a dalok. A bulin szemfesték és lenőtt haj viselete pont olyan kötelező, mint a megjelenés!

Jegyek kaphatók a ticketexpressz.hu-n 3500 forintos elővételi áron (a koncert 2011. november 20-án 20 órakor kezdődik, a helyszínen váltott jegyek ára 4500 Ft lesz).