Elektrozúzás a Dürerben

Tovább folytatódik a tavaszi szezon legnagyobb dobása, a divat világa után a zenében is minőségi, nagyvárosi értékeket szállító Stylewalker csapat Massive névre keresztelt rendezvénysorozata. Ezúttal az elmúlt pár év egyik legfelkapottabb elektro-rock energiabombáját hozza el Budapestre.

Április 8-án vadiúj nagylemezével érkezik hazánkba napjaink egyik legmenőbb brit elektro-rock csapata, a Does It Offend You, Yeah?, és hogy hazai újdonságból se legyen hiány, ezen a napon mutatja be a Neo is új albumát a táncoslábúaknak, akik a Dürerben a koncertek után a Tesco Disco programjára is pöröghetnek majd, az estet pedig egy régi/új csapat, a Radio Panic vezeti fel.

Angliát és Amerikát már meghódította a nevét véletlenszerűen az Office sorozat egyik gegjéből kölcsönző formáció, így épp itt az ideje, hogy a budapesti közönség is megismerje őket. Glastonbury? Coachella? Lollapalooza? Hurricane? A srácok már megjárták az összes jelentős európai és tengerentúli fesztivált, aki pedig valami laza kis elektros lötyögésre számít tőlük, az nagyot téved, a banda ugyanis gyakran szó szerint lebontja maga körül a színpadot. Mindez nem is szorul különösebb magyarázatra, ha megnézzük, hogy a még csupán öt éve létező Does It Offend You, Yeah? turnézott már a Nine Inch Nails-szel, a Prodigy-vel és a Linkin Parkkal is. A zenekar három éve debütált, és első lemezén egyszerre volt jelen a kompromisszummentes hangos elektronika, a zajos gitárok, és az egész produkciót belengő felhőtlen jókedv.

A 2008-as bemutatkozó You Have No Idea What You’re Getting Yourself Into-ra keresztelt anyag után március 13-án került a boltokba a folytatás Don’t Say We Didn’t Warn You címmel, melynek friss dalaira első kézből zúzhatunk majd április 8-án.

A Neo már 1998 óta ontja magából a dalokat hazánk legismertebb elektronikus zenei formációjaként.
Alakulásuk óta 4 nagylemezt, 2 EP-t, számtalan kislemezt és videot kiadó zenekar tucatnyi slágerrel gazdagította már a magyar dalkincset. Április 4-én pedig már érkezik is a Neo legújabb termése, a The Picture című album. A kiadványt a Serial Killer és a Hiii Train című dalok harangozták be, ötvözvén a himnikus pop, a 80-as évek new wave, az italo disco és a synth pop elemeit, mindezt nyakon öntve napjaink legfrissebb hangzásaival. Valami hasonló hibridre tombolhatunk majd a Szikrában is – a megszokott módon, nem akármilyen vizuális körítéssel – ahol természetesen még jó pár új szerzeménnyel ismerkedhetünk meg közelről négy nappal a megjelenés után.

Nyitóbandaként az egykori Panic Radio teljes felforduláson átesett duója melegíti be a terepet. A formáció immár Radio Panic néven lép a poptörténelem jövőbeli dobogójára electropop muzsikájával, és árasztja a népre újjászületett hangzavarát.
A három koncerttel pedig még koránt sem ér véget a buli, ugyanis az est további részében a Tesco Disco szolgáltatja a legütősebb indie-pop-electroclash-new wave-punk-’80s slágereket.

2011. április 8. 19:00
Budapest, Dürer Kert
Does It Offend You, Yeah? (UK)
Neo – “The Picture” lemezbemutató
Radio Panic
Tesco Disco
Jegyárak: 2900 Ft elővételben, 3500 Ft a koncert napján.

További info: