ELMARAD! A Beatnuts Budapesten

A szervezők megerősítették, hogy a most szombatra meghirdetett Beatnuts koncert az A38 hajón elmarad.

Mostanában eléggé el vagyunk kényeztetve minőségi hiphop koncertekkel, a probléma csupán az szokott lenni, hogy ezek a bulik hétköznap vannak. De most végre megfordul ez a tendencia, hiszen a new yorki underground hiphop egyik legjelentősebb és legismertebb csapata, a Beatnuts lép fel a Hajón, ráadásul szombaton.

Az a szó, hogy Beatnuts, nagyon sok embernek mindent elmond arról, hogy mi várható ezen a szombaton az A38 hajón. Még azok számára is, akik nem annyira járatosak a hiphop világában, hiszen a Beatnuts nem egy slágert adott már a táncparkettek világának, mint például a No Escapin’ This vagy a Watch Out Now. De nem csak a nagyközönségnek csináltak időtálló remekeket, hiszen már 1993 óta nyomják az ipart, és a nagy ismeretséget hozó slágerek előtt már több lemezt is kiadtak, amikkel szép eredményeket értek el a különböző listákon.

Psycho Les és Ju-Ju duója a biztos pont ebben a gyorsan változó hiphop világban, ahol a régi klasszikusok folyamatosan fordulnak ki magukból, hogy egy kis rivaldafényhez jussanak. A Beatnuts ilyet nem tesz, nem készít pinaragasztó r&b slágereket, vagy elektrohiphop szarokat. A slágerek ellenére is megmaradtak annak, amik voltak: két queens-i srácnak.

De aznap este nem csak ők lépnek színpadra, természetesen a magyar hiphop is
képviselteti magát. Közelebbről a honi underground szcéna egyik legrégebbi bútordarabja, Funktasztikusa.k.a. Interfunk. a.k.a. Funk-n-stein ad elő részleteket legújabb albumáról (aminek megjelenése kapcsán készítettünk vele anno egy interjút, azt itt olvashatjátok).

A lemezjátszók mögül is az abszolút minőség érkezik majd a hangfalak közvetítésével, hiszen itt is jónevű emberek töltik majd be a zenegép szerepét. Itt leszOzonKool Kasko a Kriminal Beats-től és Blackdog, akit legutoljára a La Coka Nostra koncert után hallhatott az, aki ott volt azon a bulin az A38-on.

Ki: Beatnuts
Kik még: FunktasztikusOzonKool KaskoBlackdog
Mikor: 2010. május 22., szombat