Envoy – A Peculiar Season

Az Envoy 2006-ban alakult öttagú budapesti gitárpop-zenekar.

Az együttes 2010 tavaszán fejezte be A Peculiar Season című bemutatkozó  nagylemezét, melyet élőben vett fel a budapesti Sound Master stúdióban Hidasi Barnabás hangmérnök közreműködésével. Az album a NarRator Records kiadásában jelenik meg, a rajta szereplő Sitting Here című dal rendszeresen hallható az MR2-Petőfi Rádióban.

A lemez anyaga egyaránt merít a gitáralapú és elektronikus műfajokból, akárcsak az angolszász zenei kultúrából. A zenekar – mely olyan különféle stílusú előképeket tart példaértékűnek a maga számára, mint a Radiohead, a Massive Attack, a Depeche Mode, a House of Love vagy a Sonic Youth – nagyívű, lendületes és részletgazdag dalait a férfi és a női énekhang izgalmas párbeszédére, oda-vissza dinamikájára
és a dúsan színezett gitárhangzásokra építi. Finom kontrasztok, kreatív, egyedi zenei megoldások teszik még harmonikusabbá a számokat.
A végeredmény egy energikus, sokrétű anyag, mely garantálja a napsugarak adta szabadságérzetet.

Az Envoy tagjai: Kandech Evelyne (ének), Kovács Gergely (gitár, ének), Kucsma Tamás (gitár), Tóth András (basszusgitár) és Váradi György (dob). Az együttes első, hétszámos demóját a megalakulás évében elkészítette; egyik dalából SKC jóvoltából remix készült, s megjelent a WAN2 magazin cd-mellékletén. A csapat azóta folyamatos szereplője a hazai klubéletnek, bemutatkozó koncertjét 2007 elején tartotta a budapesti Merlinben, ahol fellépését VJ-k és vonós hangszerek
egészítették ki. A zenekar nagyobb koncertjein a vetítést, vizuális elemeket Six biztosítja.

A zenekar 2010. május 15-én a Merlinben tartja lemezbemutató koncertjét a Supersonic, az eat me! és DJ Garpo társaságában.

Web: