SzemFüles Fesztivál 2.

2010. május 13. 21h-ig a belépés ingyenes!

West-Balkán
ColorStar, Deti Picasso, Anselmo Crew, eat me! Ez a divat, Fókatelep, Trusted Enemy
A zord tél után beköszöntő tavasz, érzékeinket finom illatokkal, vidám
színekkel, lágy szellővel kényezteti, és ne feledkezzünk meg a
hangokról, mint például a madárcsicsergésről, mely fülünknek
kedveskedik.

Május 13-án közös ünneplésre invitálunk mindenkit, hogy együtt tisztelegjünk tánccal és énekléssel az újjászületés évszaka előtt, hogy fülünk, szemünk, szívünk is megkapja, amire igazán vágyik.

A lassan már hagyományt teremtő SzemFüles Fesztivál idén a város szívében nemrég megnyílt új West-Balkán teraszos, a Nyugati órájával egy magasságban fellelhető fészkébe költözik.

A fesztivál látogatóira ismét két színpadon várnak majd a fellépők, közülük a szinte már az elektrojazz nagykövetének számító Ez a Divat zenekar új énekesnővel, és egy vendéggel készül erre az estére. Ezzel nem lesz egyedül, hiszen az MR2 Petőfi Akusztik című műsorát márciusban megjárt psychopop csapat, az eat me! is tartogat
meglepetéseket; tánczenéjük hol akusztikus melódiákkal, hol savas electróval izzítja a táncolni vágyókat kirobbanóan energikus színpadi előadással fűszerezve.

De nem hagyjuk cserben az elektronikus zene azon kedvelőit sem, akik esetleg ennyivel még nem érik be, mert az est folyamán felcsendülnek majd a jól ismert, éterien csengő gitárhangok, s a lüktető basszus és lábdob hallatán már sejthetjük, hogy az extázisról a colorStar fog gondoskodni!

Lesz azért alkalom egy kis pihenésre is, a fesztivál egyik külföldi vendége a magát trip-rock stílussal definiáló lounge-os hangzású dán Trusted Enemy zenekar a tűz körüli zenélés hangulatát idézi meg.

Itt lesz a különböző kontinensek dallamait a modern tánczenével vegyítő Anselmo Crew is vadiúj felállásban. Ritmusaira garantáltan táncra perdül mindenki. “Mesélj a nőkről…” című új slágerükkel pedig jó eséllyel pályázhatnak a női szívek elnyerésére.

És ha világzene, akkor tündöklő énekesnők! Gyönyörködhetünk Oláh Annamari egyszer lágy, hullámzó, máskor a Fókatelep markánsan lüktető, rockos kíséretétől felhevült- extatikus sodrású táncában. A zenekar egy új négy számos maxival készül a tavaszra, amelyen egy Goulasch Exotica-remix és egy új videoklip is szerepel majd.

A másik csodálatos hang a finom és szuggesztív örmény énekesnő Gaya hangja, akit több magyarországi zenésszel (Másfél, Grencsó István) készült közös produkcióból is jól ismerhetünk, de pszichedelikus zenekarával is számos alkalommal járt már Magyarországon és valóságos kultusz alakult ki körülöttük.

Az est fénypontja tehát a System Of A Down keleti rokona, az Ararat völgy és a moszkvai klubok egyik legfontosabb rockzenekara, Európa egyik legeredetibb world music formációja az örmény-orosz Deti Picasso.

Jegyek elővételben a helyszínen: 1000 Ft.

A fesztivál napján, 21h-tól a helyszínen: 1500 Ft.

További Információ: