Percalapú jegy és Cseh Tamás emlékkoncert a Szigeten

Sajtótájékoztatóra hívta a médiát a Sziget Kft. az Andrássy útra a nemrég felújított Párizsi Nagyáruház teraszára, ahol az új főszponzort mutatták be, valamint a 0. nap programjait. Azt már tegnap is tudni lehetett, hogy ez a főtámogató a Vodafone, de sok érdekes dolog derült ki arról, hogy miképp is fog kinézni ez az együttműködés.

Nézzük először, hogy mit takar ez az együttműködés. A Sziget fesztiválon (és valószínűleg már a Volton és a Balaton Sound-on is) lehetőség lesz mobiltelefonnal is jegyet vásárolni. Erre két lehetőség van: a Vodafone előfizetők sms-ben válthatnak rendes napi- vagy hetijegyet, aminek ára a számlán jelenik majd meg: ez ugyanannyiba fog kerülni, mint ha valamelyik pénztárnál vettétek volna meg.

A másik lehetőség már mindenki számára adott: ez a percalapú jegy. Ennek lényege, hogy csak annyit fizess, amennyit a Sziget fesztiválon töltesz. Ráadásul nem is bonyolult a menete: sms-ben igényelsz egy beléptető kódot, amit a Sziget bejáratánál lévő Expressz-ponton bemutatsz, és meg már kapod is a karszalagod. Innentől kezdve ketyeg az óra, percenként 35 vagy 70 forintért, attól függően, hogy csúcsidőben vagy azon kívül bulizol a Szigeten. Mikor már hazafele tartasz, ugyanott ahol bementél, levágják a karszalagot, és egy master-kód segítségével leállítják a számlálót. Az összeg pedig megjelenik majd a következő telefonszámládon. Gondoltak arra is, hogyha esetleg elhagyod a telefont, vagy egyéb nem kívánt dolog történik, mert egy adott összegnél többet nem számolnak (ennek meghatározása még nem történt meg), így nem kell attól tartani, hogy a következő telefonszámlán nagyon súlyos összegek lesznek.  Természetesen reggel ezzel a jeggyel is el kell hagyni a Sziget területét.

Szó volt még a 0. nap programjáról, hiszen – most már mondhatni – hagyomány, hogy erre a napra valami különlegessel rukkolnak elő a szervezők. Most sincs így másként, hiszen a Világzenei nagyszínpadon délután hattól Cseh Tamás emlékkoncert, a Nagyszínpadon pedig du. kettőtől Reggae-ska ünnep várja a műértő közönséget. Utóbbi színpadon fellép majd sok más zenekar mellett a UB40, a The Wailers, a Skatalites és a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Ladánybene 27 kiegészülve a Paso Brass-szal és Krsa-val.

Még élt Cseh Tamás, mikor felmerült egy lemez ötlete Márton László Távolodóban, amin különböző ismert és kevésbé ismert előadók dolgoznák át Cseh Tamás legendás dalait. A Sziget Iroda fantáziát látott ebben a projectben, így megszületett a lemez és ezáltal az azt bemutató koncert is, ami sajnos időközben emlékestté vált. Cseh Tamásra emlékezik majd többek között a Quimby, a Csík Zenekar, a Heaven Street Seven, a Balaton, a Péterfy Bori & Love Band vagy éppen a Besh O Drom.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Világ végi nagy fotó – Sziget -1 És akkor ki fog nekünk Kispál számokat játszani jövőre a fesztiválokon?!?!? A kínzó kérdés vasárnap este merült fel bennem, mikor is fejben már a másnapi koncertre készőlődtem, majd hétfőn már hangosan is kibukott belőlem. Komolyan elhittétek? - kér...
Mivel zárjuk? – Sziget, 5. nap Gonosz dolog volt a szervezőktől ennyi jó dolgot az utolsó napra tenni, ráadásul majdnem mindent egy időben. Színpadok közti sprint és döntésképtelenség, hajrá! 16:30-kor már Danko Jones a Nagyszínpadon. Iszonyat jó rockdiszkót csinálnak ők, szerint...
Cseh Tamás = MENŐ, menjél ma Kétféleképp lehet ezt kezdeni: életemben nem voltam Cseh Tamáson, és Cseh Tamás életében nem voltam Cseh Tamáson. Ezért is szomorú vagyok, meg szimplán csak azért is, mert meghalt tavaly nyáron. És ezért is megyek ki ma a Szigetre a nulladik napon, é...