The Irrepressibles-játék – Nyerj belépőt egy nem mindennapi koncertre!

Joan Wasser után, Deerhoof és Max Tundra előtt újabb nagy durranás a Trafó színpadán: érkezik 2010 eddigi leglenyűgözőbb lemezének „elkövetője”, a The Irrepressibles!

Ugyan az Irrepressibles tíztagú zenekar, a figyelmet először a vezető, Jamie McDermott kelti fel: olyan nem nélküli, már-már természetellenes magas hangon énekel, amit a modern hallgató először iróniának vélhet, de a trükk ugyanaz, mint az Antony and the Johnsonsnál (akikhez gyakran hasonlítják az együttest): a túlhajtott, már-már zavarbaejtően teátrális érzelmek nagyon is intim, hatásos és átélhető világot teremtenek. Noha a hangszerelés – gitár, zongora, vonósok és fúvósok – akár régimódinak is tűnhet, ám az Irrepressibles nem nosztalgiázik és nem is kívánja a megszokott játékszabályokat követni: saját útjukat keresik immár hét éve. Gyakran emlegetik, hogy hatott rájuk – többek között – a barokk, a szürrealizmus, az angol folk, az exotica, Gershwin, Kurt Weill, Yma Sumac, Prince, KLF, Pixies, Sex Pistols, Sonic Youth, Sparks, Doors, Kate Bush, Queen, David Bowie, Goldfrapp – utóbbi háromnak kizárólag a korai korszaka. Light & Shadow Spectacle című előadásuk a napóra fény-árnyék játékára utal; a majdnem üres színpadot régi izzók vibráló fénye világítja meg, itt tűnnek el és fel a zenekar nem mindennapi jelmezekbe bújt tagjai.

A Fesztblog és a Trafó közös játékán most páros belépőt nyerhettek a március 6-án, szombaton 20:00-kor kezdődő koncertre!

Kérdés: Mi a címe az Irrepressibles január végén megjelent lemezének?

A választ március 4-én éjfélig várjuk a jatek[kukac]freeblog.hu címre.

Megfejtésedet az email tárgyába írd be!

A kisorsolt nyertest válaszlevében értesítjük, két főre szóló belépőjét a Trafó pénztárában veheti majd át, az emailcíme bemondásával.

További infókat a koncertről a Trafó oldalán illetve blogján találtok, most pedig jöjjön egy kis ízelítő a szombati műsorból.