Chicken Exit

A Chicken Exit az első alternatív csak lányoknak szerveződő zenés táncos napközi. Aki igazán jót akar  bulizni ezúttal fiúk nélkül, új zenéket hallgatni, vagy éppen csajozni, akkor január 23-án vegye az irányt a Blaha Lujza tér felé, mert jön a negyedik rendezvény, egyre szélesebb zenei palettával, és közönséggel a Corvintetőn este 10-től. Az alapítókkal beszélgettünk a csirkékről, indie zenékről, és az egyre bővülő rajongótáborról.

Honnan a név? Honnan jöttek elő a csirkék?

Macsek: A Chickent eredetileg egy Labriszos barátnőmmel kezdtem szervezni, és az addigi Rainbow Chicknik-nek keresztelt piknikek nyomán jöttek elő itt is a csirkék.

Hányan szervezitek, és mikor alakultatok?

Macsek
: A Chicken ötlete 2009 nyarán vetődött fel, az első buli 2009. Szept. 18.-án volt a Yes pubban. Ezt követően alakult ki a mostani szervező és dj-csapat. A Chicken menedzselése, a helyszínválasztás, kapcsolattartás, reklám, stb., mind az én dolgom, szóval a szervezés döntő része az én kezemben fut össze, plusz emellett dj-skedem is, a másik 2 dj, Szuszu, és Lady Gagarin, plusz van még tagunk, Lauren, aki az első buli óta külföldön van, és két fontos segítőnk Vuk és Mandula, valamint szintén nélkülözhetetlen grafikusunk, Roni. Tehát összesen 7-en vagyunk, és igen, mindannyian lányok:)

Miből áll a szervezés? Sok munkával jár?

Macsek: Itt saját szemszögből tudom írni, és igen, sok. A helyszín kapcsán kezdünk berendezkedni a Corvintetőre, akkor ott van még a  flyer téma-modell-kivitelezés-nyomtatás kérdés, az együttműködés a többi nagy szubkulturális bulival, hogy ne szervezzünk egymásra, vagy épp az odafigyelés, hogy összekapcsoljunk két külön területet. Így lett most  január 23-án a szintén aznap megrendeződő Atlasz Sportnap zárópartyja csajoknak. Ezentúl a kontaktolás, új ismeretségek keresése is fontos, és sok melóval járó dolog, sőt elkezdtük építeni a nemzetközi kapcsolatokat is. Nemrég Bécsben jártunk, a Quote-n, ami hozzánk nagyon hasonló alter dj-csajkollektíva. Több, mint 8 éve működnek sikeresen, és készülünk a közös fellépésünkre is. Aztán ott van a reklám, ami megint egy igen nagy terület, jelenleg kb. 15 internetes oldalon-fórumban-levelezőlistán hirdetem a bulit, plusz a facebook csoportunkat és myspace oldalunkat folyamatosan fejlesztjük, és akkor még ott van a nyomtatott változat, sőt most már készül a matricánk is. Ez még csak a szervezés rész, a zenék kiválasztásáról, összerakásáról még nem is beszéltem…

Mi alapján válogatjátok össze a zenéket, mi a fő stílus

Macsek: A fő stílus az indie-elektro-alter vonal, amibe a régebbi, befutott előadók, a Sziget, Volt, Balatonsound fesztiválok kedvencei épp úgy beletartoznak, mint olyan előadók felkutatása, akik még első lemezük előt állnak, külön figyelemmel a hazai alter-indie blokkra. A lényeg, h nem ismétlünk, zeneileg mindannyian nagyon felkészültek vagyunk, rengeteg előadót ismerünk, széles palettáról válogatunk. Ez persze már több évi megelőző hobbi-gyüjtőmunka eredménye:)

Mindenkinek van külön blokkja? másféle stílust játszotok?

Szuszu: Azért én maradnék az alter barátocskáimnál. De nyílván elég széles paletta ez is, ami képes elnyúlni olyan elektro mixekig, amit kevesen hinnének, el, hogy ezt pl. melyik banda csinálta.Természetesen ilyeneket is nyomunk, úgyhogy van minden, ami szem-szájnak, de leginkább a hallójáratoknak ingere.

Honnan jött az ötlet a rendezvény elindítására?

Szuszu
: Már több mint egy éve kezdtem, és tettem ezügyben próbálkozásokat, de akkor még nem volt olyan reklámja a dolognak, hogy ez eljutott volna mindenkihez. Az viszont már akkor kiderült, hogy lenne rá igény, csak mondjuk nem egy olyan helyen, és nem egy teljesen más zenei stílussal rendelkező bulival összekötve…
És persze, hogy hasonlóságot mutatunk a fent említett bulikkal, de ez mindaddig így is lesz, ameddig lesznek olyan rendezvények, ahol ezen stílusból válogatnak. Aminek én speciel csak örülni tudok. Volt egy kis felhördülés az első Corvintetős bulikor, miután egy másik szórakozó hellyel lettünk összehasonlítva, ami homlokegyenest különbözött tőlünk, és a választásból vita lett. Pont ez a baj, hogy nem kell versenyeztetni egyik bulit se a másikkal, hanem örülni, hogy van választási lehetőség, és így mindenki oda mehet, ahova szeretne, és a zene miatt főleg! Ez nagyon fontos.

Hogyan sikerült az első három buli? Hányan voltak?

Macsek:  A szeptemberi első próbálkozás kb. 50 embert mozgatott meg, aztán felléptünk a LIFT-en is, a Merlinben, októberben, csak ez a buli sem volt még igazán hirdetve, de itt zenéltünk először együtt mi hárman. Kicsit már többen voltak. Az igazi robbanás decemberben következett be, erre gyúrtunk is ezerrel, és minden várakozást felülmúlt az eredmény, több, mint százharmincan voltak. A lelkesedés nem csökken, facebookon immár kétszáz rajongónál tartunk, és egyre szaporodunk!

Szuszu: Persze a netes visszajelölős dolgok nem mutatják teljesen hűen azt, hogy mégis hány embert takar a mi hatalmas rajongótáborunk! Tény az is, hogy a Corvintetős buli volt az igazán meghatározó, minden szempontból. Sokan eljöttek, és szerintem egy nagyon jót buliztunk együtt!

Elsősorban kiknek szól, már két buli után lehet látni, kik a célközönség?

Szuszu: A fő célközönség ezen zene kedvelői. Korhatár nincs, csak jó hangulat! És szerintem még több buli után sem lehet majd teljesen behatárolni, hogy pontosan kik. De ez csak jó!

Csak leszbikusoknak szól? Mert a csak csajok ezt nem takarja egyértelműen

Macsek: Nem, definiáljuk magunkat leszbikus bulinak, persze sokan vesznek részt rajta a leszbikusok közül, de alapvetően szexuális orientációtól függetlenül, hetero, biszex, és leszbikus lányokat ugyanúgy várunk. A lényeg pont ez, mi a zenében nyújtunk valami pluszt a többi bulihoz képest, illetve a nő-vonalban, ami akár feminista vonás is lehet, hogy igen, a csajok is tudnak nagyon jó bulit csinálni!

Szuszu: Mindenféle beállítottságúakat, meg feminista hetero amazonokat várunk! Viccet félretéve, igen, minden nőnemű egyedet szeretettel látunk, aki elég elvetemültnek érzi magát ahhoz, hogy elmenjen egy csajbuliba, ahol csupa olyan zene megy, amit szeret, és hallgat amúgy is!

Időpont: január 23. szombat

Helyszín: Corvin tető különterem, bejárat a Somogyi Béla utcából

Belépő: 800Ft

Kapcsolódó linkek