Takács Eszter és a GumiZsuzsi az Alter MiniFeszten

A máj. 16-án (este héttől éjfélig) megrendezésre kerülő Győri Alter MiniFeszt sztárvendége Takács Eszter és a GumiZsuzsi, akik már visszatérő vendégek a városban (Rómer Ház, Mediawave). Este kilenckor kezdődő koncertjük egyben nemrég megjelent Kaucsuk Suzie c. lemezük győri bemutatója is. De előttük és utánuk több fiatal ígéretes zenekar is fellép, akiket szintén nagyon érdemes meghallgatni. A fesztivált az indie/powerpop-ot játszó Superego nyitja, őket követi az enyhén kispálos, 30y-os, mégis eredeti, magyarul éneklő Corridors, akiknek most jelenik meg harmadik webes EP-jük. Aztán az előzenekarként (PUF, Kispál, KFT, HS7 stb.) már ismerős MIND1 játsza népzenei ihletésű, sanzonos-tangos alterock dalait. Takács Eszter és a GumiZsuzsi után pedig zárásként a győri fiatalok körében egyre népszerűbb, lendületes indie-rock csapat, a nagyok hatásai által ihletett saját számok mellett pörgős feldolgozásokat is játszó Frozen Moment ad koncertet; szokásukhoz híven nagy bulira lehet számítani!

Takáts Eszter, pécsi dalszerző-énekes 2006-ban jelentette meg első lemezét Rövidtáv címmel.
2008-ban saját együttesével, a rajta kívül még öt tagot számláló GumiZsuzsival is elkészítette első nagylemezét, a formáció nevét kifordító Kaucsuk Suzie-t.
A gitáros-énekesnő mellett eredetileg három fiúval, 2005-ben szerveződött GumiZsuzsikezdetben kávéházi hangulatú, lounge-os zenét játszott és közreműködött a Rövidtáv felvételeinél Bár többnyire ebben a formációban is Takáts Eszter szerzeményei dominálnak, a hangszerelés és produkció már végig egy zenekar közös munkája. A részben élő stúdiófelvételként rögzített anyag ennek megfelelően egységesebb megszólalású a szólólemeznél, ám továbbra is kellően sokrétű. Az induláshoz képest már sokkal inkább táncos, mozgalmas, sűrű zenét játszik a formáció, Eszter továbbra is dicséretes módon ontja az önreflektív, személyes témájú, magánéleti, elsősorban kapcsolatokról vagy azok hiányáról, kiüresedésről, felszínességről, vágyakról szóló szövegeit.

További infók: alterparty.pagisz.hu, myspace.com/takacseszter,myspace.com/superegohun, thecorridors.uw.hu, mind1zenekar.hu, myspace.com/thefrozenmoment

Jegyek elővételben a HÍD ifjúsági Irodában és a Mc’Donalds cd boltban 800 Ft-ért, a helyszínen 18.30-tól 1000 Ft-ért kaphatók