Rendhagyó szülői a Gödörben

A megújult Szenvedélyek Napja programsorozat keretén belül Rendhagyó Szülői Értekezlet lesz a Gödör Klubban, november 21-én 18 órakor.  Ezen a Szülői Értekezleten a szervezők várnak gyakorló és leendő szülőket egyaránt, olyanokat, akiknek kérdéseik, kételyeik vannak a szenvedélybetegségekkel, drogokkal és függőséggel kapcsolatban.

A szervezők célja, hogy valóban érdeklődésre számot tartó témákról essen majd szó, ezért várják az érdeklődők témajavaslatait, kérdéseit az info@sziget.hu emailcímre.  A Szülői Értekezlet tematikáját a beérkezett javaslatok alapján fogja összeállítani dr. Demetrovics Zsolt pszichológus, az értekezlet házigazdája.

Lezárult a nevezés a Game of Alternatives-ra, amelyet a 16-22 év közötti fiatalok számára hirdettek meg a szervezők a szenvedelyeknapja.virtualcom.hu oldalon. A játékban való részvételhez csapatokat kellett alkotni, majd a csapatoknak olyan közös alkotómunkában kellett részt venni, amely tematikájában szervesen kapcsolódik a rendezvényhez.

A Szenvedélyek Napja az elmúlt kilenc alkalommal megvalósította a kitalálásakor kitűzött célt: bemutatta a szenvedélybetegségek majd’ összes válfaját és emellett elősegítette azt a folyamatot, hogy mára már nem tabu a különböző függőségekről beszélni. Az idén a Szenvedélyek Napja fő témája maga a SZENVEDÉLY.

Az érdeklődők részt vehetnek workshopokon, pszichológiai játékokban, pszichodrámában, beiratkozhatnak az Élő Könyvtárba, vagy nézhetnek filmeket, este pedig bulizhatnak a koncerteken. A rendezvény filozófiájának megfelelően a Kézműves műhelyekben izgalmas technikákat lehet kipróbálni, de célja nem lesz az alkotásnak: a hangsúly az alkotói folyamaton lesz. Dr. Zacher Gábor toxikológus a függőségekről, Becker György reklámpszichológus pedig a médiáról, szenvedélyről tart majd előadást, de lesz még  szakrális körtánc, hahota-jóga, és társasjáték élő szereplőkkel. Este pedig Copycon, majd Irie Maffia koncert.

A Szenvedélyek Napja természetesen ingyenesen látogatható.

Részletes program a www.szenvedelyeknapja.hu oldalon található.