Cigi: igen, szemét: nem

Bár a világ egyik legsikeresebb együttese, a Coldplay nem sok időt tud nálunk tölteni, hiszen a magyar koncert előtt és után egy nappal, szeptember 22-én Prágában, 24-én pedig Bécsben lépnek fel, mégis kértek Budapest térképet a szobájukba – talán egy kis városnézésre készülnek…

Az előzetes hírek szerint a zenészeket elkísérik családtagjaik, az Arénában is igényeltek közvetlenül a csapat öltözője mellett nekik egy külön helyiséget; amin felül még egyet kell fenntartani a barátok számára, illetve egyet a közös zenélés – „bemelegítés” – céljára.

Mindegyikbe kanapékat, hangulatvilágítást, tükröket, hűtőszekrényt, valamint nagyméretű televíziót és DVD-lejátszót kért a zenekar.

Kissé meglepő, de minden szobának dohányzónak kell lennie, ami az elmúlt időszakban már nem megszokott. Ám a Coldplay tagjai, ha már a saját egészségükkel nem is törődnek, a környezetvédelemmel annál inkább: a szervezőknek mindenhová szelektív hulladékgyűjtőt kell elhelyezniük.

80 magyar technikus és színpadépítő fog besegíteni a reggel 7-kor kezdődő építési munkálatokba, hogy az esti fellépésre minden tökéletes legyen. A produkció egy közel 300 négyzetméteres színpadon zajlik majd, amelynek a két szélén meghosszabbított kifutók lesznek. Ezek alatt dolgozik a turné technikai személyzete az előadás idején.

A koncert rendkívül látványos lesz, sok technikai elemet használnak, vizuális effekteket és konfettiágyúkat is bevetnek majd. Csupán a felszerelést 10 darab óriási, 40 tonnás kamion és 5 busz szállítja.

A buli közel két órás lesz, bemelegítésként pedig Albert Hammond Jr., a The Strokes gitárosának produkcióját láthatja a budapesti közönség.