Idén is lesz Moziünnep!

Az elmúlt hetek bizonytalansága után örvendetes fordulat történt: a Nokia, a Moziünnep tavalyi főszponzora meggondolta magát és úgy döntött, mégis a mozik és a filmrajongók mellé áll, így most már egészen biztos, hogy idén is lesz Moziünnep, bár az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25-28. között várja az ország összes mozija a filmek szerelmeseit.

A Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatnak majd az érdeklődők, az ország összes mozijában, mintegy 330 vetítővásznon. Idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film pereg majd, mint valaha, az ünnepi jegyár pedig most is rendkívül kedvező lesz, maximum 490 forint.

Ilyenkor a nézők bepótolhatják a vízparton töltött idő, vagy az utazás miatt elmulasztott nagy nyári filmeket – A sötet lovag, Hellboy II – Az Aranyhadsereg, Mamma Mia!, hogy csak néhány példát említsünk –, de minden eddiginél több premier előtti bemutatóban és különleges meglepetésben is részük lesz. Olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint Koltai Lajos filmje, az Este, a 9 és 1/2 randi című romantikus vígjáték, az új Indiana Jones, a Harmadik Shrek, vagy a Harry Potter és a Főnix rendje.

Idén hét premier film indul a Moziünnep alatt a mozikban, olyan sztárokkal, mint Liv Tyler, Nick Nolte, Daniel Auteuil, vagy Alec Baldwin és minden eddiginél több, összesen 18 film érkezik meg premier előtt a rendezvényre! Ezek közül kilenc művészfilm a Moziünneppel egy időben, a volt Szindbád mozi helyén nyíló Kinóban fut majd. A Művész moziban a magyar filmek alkotóival beszélgethetnek majd a nézők, lesz Delta-,Nyomozó-és Márió, a varázsló-közönségtalálkozó is, míg a Corvin mozi sok más alkotás mellett egy exkluzív animét, a Death Note – Halállistát, valamint a 3D-s Az utazás a föld központja felé című filmet vetíti majd, a hétvégén pedig Csillagok háborúja jelmezes felvonulás és lézerkardozás színesíti majd a programot.

Idén először Budapest legnagyobb mozija, az Arena Cinema City is részt vesz a Moziünnepen, és a filmeket túl természetesen számos kiegészítő programmal és sztár-jegyszedőkkel várja majd a közönséget!

A Moziünnep látogatottsága évről évre egyre nőtt. 2006-ban a rendezvénysorozat négy napja alatt 421306 mozijegy kelt el, 40%-kal több mint az azt megelőző évben, tavaly pedig már több mint 545000-en mentek a Moziünnep alatt moziba.  Ez Magyarország éves mozilátogató számának 5%-a! A Moziünnep szervezői remélik, hogy az idén kialakult nehéz helyzet után minden partnerükkel hosszú távú megállapodást tudnak kötni, ami évekre biztosítja a rendezvény megszervezésének lehetőségét, s annak folyamatos fejlődését.

További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a rendezvény hvatalos oldalán találhatóak.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

moz-e moziban voltunk, premier előtt, thanks freeblog. wall-e mutatta meg nekem és kisebbikemnek, hogy hogyan is lehet visszahozni az életet a földre. meg kell mondjam, ilyen szarul még nem éreztem magam moziban, de azt is be kell valljam őszintén, hogy...
tulipános fan-fanatikus a mozi. hogy fanatikus vagyok-e? nem, moziban nem. meg remélem másban sem. de remélem van, amiben igen. márpedig, ha az ember nem fanatikus, akkor elgondolkodik azon, hogy vegyülene-e más fanatikusokkal. idén először úgy döntöttem, hogy igen. amenny...
Cinema Tour vol. III. Három zenei formáció, amely sok szálon kapcsolódik különböző egész estés és rövidfilmekhez, és filmrendezők, akik zenészek hangképeivel mesélik el történeteiket. Ez vár azokra, akik május 21-én ellátogatnak a Toldi moziba, és abban biztosak lehetünk,...