Segítség, kitört rajtam a SZUTE!

SZUTE – SZiget Utáni TünetEgyüttes (és ez nem egy zenekarnév)*

A bizonyos tünetek:

  1. Torokfájás
  2. Köhögés
  3. Orrnyálkahártya váladékozása (értsd: takonykór)
  4. Levertség
  5. Náthás fejfájás
  6. Rossz közérzet
  7. Esetleg émelygés és/vagy enyhe hőemelkedés

Mindezek a tünetek tapasztalataim szerint a Szigetet huzamosabban (tehát nem csak 1-2 napijeggyel) látogató fesztiválozók legalább felén jelentkeznek minden évben. Tehát közülük:

… jelenleg legalább 21-en szenvednek SZUTÉ-ban, illetve, tekintettel annak viszonylag gyors lefolyására, éppen mostanában lábalnak ki egy-egy kellemetlen SZUTÉ-ból.

Meglepő tapasztalata volt az idei fesztiválnak, hogy a SZUTE minden szempontból független a rendezvény hosszától. Az eddigi években is mindig csak az utolsó nap UTÁN jöttek ki rajtam a torokfájós-náthás-fejfájós tünetek, a Sziget közben sosem. Ennek okai mélyreható vizsgálat tárgyát kell, hogy képezzék a jövőben. Most, hogy a szervezet 7 helyett csupán 5 napig volt kitéve a fesztiválon tapasztalható, fokozott igénybevételt jelentő körülményeknek, a SZUTE lefolyása, a várakozásokkal szemben egyáltalán nem volt enyhébb.

Az eddig felhalmozott ismeretek alapján nincs sok hatékony kezelés a SZUTE ellen, a minél több fekvés és minél több folyadék segíthet – na és persze az imádság, ha valaki ezt a Sziget közben nem tette volna meg pl. egy mise keretében.

Segítsük az orvostudomány SZUTE-kutatását azzal, hogy alább egy-egy kommentben valamennyien beszámolunk arról, milyen betegség, milyen tünetekkel jött ki rajtunk a Sziget után!

*egyelőre

13 thoughts on “Segítség, kitört rajtam a SZUTE!

  1. torokfájás, izomfájdalmak. lefolyási idő 1 nap. a szimptómák megjelenésének oka teljes bizonyossággal az aznapi fertőtlenítés elmaradása.

  2. Utoljára két nappal ezelőtt voltam képes orron át lélegezni, valamint fájdalom nélkül nyelni; már vágják az esőerdők maradékait Brazíliában, mert lassan minden papírzsebkendő-tartalékomat felélem; vagy a hideg ráz, vagy izzadok, mint egy ló; a légzőszervrendszerem jelentős részét már felköhögtem/kitüsszögtem; nem csak az orrom, de a fülem is be van dugulva (?!); éjjelente lázas forgolódás, Sziget-related rémálmokkal fűszerezve (nem vicc)…

    Életképtelen-e vagyok?

  3. a szerző által említett tünetek gyakorlatilag mindegyike+egy kis mókának köszönhetően kicsavarintottam a térdem, ami azóta is fáj. nem beszélve arról, hogy sziget alatt/után annyira eltolódik a bioritmusom, h képtelen vagyok elaludni hajnali 4-5 előtt kb egy hónapon keresztül. hurrá.

  4. zoom

    PAD (posztalkoholos depresszió)

  5. Barátnőm dettó olyan állapotban, mint littleearthquakes…
    És hiszem, miként iszom rendesen, rajtam nem foghat a SZUTE, épp csak a nagy ápolásnak köszönhetően kaptam el egy minimál takonykórt.
    Gyász.

  6. Nálam is minden évben.
    Magas láz, alig bírok nyelni, hörgőim begyulladva=erős köhögő rohamok, takonykór.

    Frikille és Herczeg Zoli is írja a bejegyzésében.

    Érdekes, hogy én minden fesztiválon melózok és csak a Szigeten szoktam lebetegedni 3 nap után. Se Sound, se Volt, se SZIN, stb…

    http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=379874

  7. Nekem most csak mentális volt a SZUTE-m. Pár nap levertség a fesztivál után. Ja, meg köhögtem, meg álmos voltam. Ez számít?

  8. tudogyulladas minden sziget utan. ide ncsak azert nem mert beoltattam magam ellene, cserebe kisszines kohoges, laz es hangom mint meszigrej…

  9. idén csak azért úsztam meg, mert egy klafa kajaszállító szalmonellás salijának köszönhetően 0. naptól végig gyomorrontásom volt. keveset voltam kint, így nem estem utána kórságba, vagy az belém. bár ha úgy nézem, a pre-SZUTE, esetleg a SZETE első áldozata vok.

  10. jelen! maxUTE
    pedig csak 1 nap voltam.
    /úgy láccik, örexem/

  11. jelen! maxUTE
    pedig csak 1 nap voltam.
    /úgy láccik, örexem/

  12. Nikoletta Fekete

    a gyógymód nem lehet más csak a folytatás

Comments are closed.