szigetmérleg

itt a vége, vonjunk mérleget.

rajzoljuk meg a sziget ívét.
szubjektívét.

társaság: ki gondolná, hogy a legnagyobb buli az, amikor az ember a fiával nyomja végig a hetet? persze nem egy 7 évessel, hanem egy 17 évessel. mert vele már buli az egész. de leginkább az a buli, mikor az anyát a gyereke nem, hogy nem akarja lerázni, de szívesen csatlakozik a nyugdíjas kompániához és egy pillanatig nem unott, vagy mufurc, vagyis feltételezhetően ő is jó érzi magát.

kocsma: a sote, az örök kedvenc mellett, az idei nagy felfedezés az alig-legál-is. elhelyezkedése ideális, lakás felé jövet-menet útba esik, a pultos fiú kedves, a kiszolgálás sebessége – ha épp nem borokról, vagy pálinkákról értekezünk – megfelelő, tömeg igazán sosem volt, szóval szigetnap indításhoz, záráshoz, belépő és kilépő pálinkák, sörök elfogyasztásához kiváló helyszín.

koncert: jó élmények értek, de nagy felfedezés nem volt (azért a franciákat jövőre már tudatosan nézem majd meg), ha pedig legjobbat kell választanom, akkor az nem a maiden, nem a pistols, pedig nagyon kevéssel maradtak le az első helyről, hanem Rhoda Scott lesz. az öreg hölgy, aki egyáltalán nem bánnám, ha jövőre is ellátogatna felénk.
egyébként lehet, hogy süketülök, ami a korral tutira együtt jár, de nekem idén nem volt alapvető gondom a hangosítással. még akkor sem, ha kifejezetten szar helyen álltam. olvastam persze rossz véleményeket, tavaly magam is írtam ilyeneket, de idén nem tenném. mert a hangosítás nekem ebben az évben megfelelt. jövőre meg öregszem egy újabb évet és lassan eljön az az idő is, amikor kiválónak fogom nevezni a hangzást.

időjárás és tömeg: mert a kettő összefügg. meleg volt, de elviselhető. por volt, de elviselhető. tömeg volt, de elviselhető, csak arra kellett figyelni, hogy te ne ott legyél ahol épp a legtöbben vannak. vagyis, ha már a nagyszínpadi programot választottad, akkor dumáld be magad a szeparéba, hogy az úri(?) közönség kissé unott soraiból nézhesd a produkciót. na ezzel persze a hangulat nem kis részét veszíted el, de van olyan tömeg, mikor még ez is megéri.

én, személy szerint drukkoltam kis pénteki, szombati esőért, lelki szemeim előtt megjelentek a tavalyi esős napok, kevesebb látogatóval és sokkal több nevetéssel. meg persze a gumicsizmám is csak szomorkodott otthon, hogy mi van, rá idén már szükség sincs?

wc-k: idén nem volt tiszta-sátor karszalagom, pedig amióta a sátor létezett csak azt használtam. a toi-toi a palotánknál kristály tiszta volt végig, sőt a napok többségén még papír is volt benne és nem csak reggelente. mint megtudtam a szakemberektől naponta 2x, mondom kétszer!, takarították. ki akart volna ezek után a kocsmától percekig gyalogolni holmi tiszta sátorig?

ha meg pottyantós: valaki elárulhatná nekem, hogy miért csak a toiokban – legtöbbjében – van kapaszkodó? vagy ez a többi nőneműnek nem fontos?

személyzet: lehet, hogy a biztonságiakat udvariassági és emberbarátsági tanfolyamokra kötelezték, ahol a bkv-sokkal együtt jártak? első szigetem, ahol nem, hogy nem vesztem össze egyikkel sem, de még szót is értettem párral, sőt, megértést, normális viselkedést tapasztaltam részükről. az első szigetem, mikor a hévnél ácsorgó ellenőrök egyike sem volt bunkó, sőt néha kifejezetten barátságosnak bizonyultak. kis kitérő: ezt a bkv-s barátságosságot tapasztaltam 20án este is, mikor is egy pohár bor társaságában próbáltam bejutni a földalatti egyik kocsijába. persze nem engedték, igazuk is volt, mégis sikerült a kérést, miszerint előbb fogyasszak utána utazzak, udvariasan, barátságosan, humorral előadni, sőt a végén megköszönni.

visszatérve a személyzetre: megcimmogtam a szeparé pálinka kiszolgálóját, amit most visszavonok, amiért most ismeretlenül is elnézést kérek és elismerem, mindenkinek lehet rossz napja, én meg elhamarkodottan ítélkeztem. nagyon elhamarkodottan. a lány nem csak, hogy kedves, de még meg is jegyzi, hogy ki mit szokott kérni, a sokadik napon már a tömegen keresztül is meglát és nevetve kiabálja feléd a te szövegedet, neked csak bólogatnod kell.

egyébként megmondaná valaki miért is 5 nap a sziget? nekem többszöri számolásra is csak 4 jött ki. sima matek. tessék számolni! 🙂

3 thoughts on “szigetmérleg

  1. szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap…
    Biztos jó poén – nem értem.

  2. kovax

    és a mínusz egy nap? 🙂

  3. minden nagyon remek !

Comments are closed.