szigetmérleg

itt a vége, vonjunk mérleget.

rajzoljuk meg a sziget ívét.
szubjektívét.

társaság: ki gondolná, hogy a legnagyobb buli az, amikor az ember a fiával nyomja végig a hetet? persze nem egy 7 évessel, hanem egy 17 évessel. mert vele már buli az egész. de leginkább az a buli, mikor az anyát a gyereke nem, hogy nem akarja lerázni, de szívesen csatlakozik a nyugdíjas kompániához és egy pillanatig nem unott, vagy mufurc, vagyis feltételezhetően ő is jó érzi magát.

kocsma: a sote, az örök kedvenc mellett, az idei nagy felfedezés az alig-legál-is. elhelyezkedése ideális, lakás felé jövet-menet útba esik, a pultos fiú kedves, a kiszolgálás sebessége – ha épp nem borokról, vagy pálinkákról értekezünk – megfelelő, tömeg igazán sosem volt, szóval szigetnap indításhoz, záráshoz, belépő és kilépő pálinkák, sörök elfogyasztásához kiváló helyszín.

koncert: jó élmények értek, de nagy felfedezés nem volt (azért a franciákat jövőre már tudatosan nézem majd meg), ha pedig legjobbat kell választanom, akkor az nem a maiden, nem a pistols, pedig nagyon kevéssel maradtak le az első helyről, hanem Rhoda Scott lesz. az öreg hölgy, aki egyáltalán nem bánnám, ha jövőre is ellátogatna felénk.
egyébként lehet, hogy süketülök, ami a korral tutira együtt jár, de nekem idén nem volt alapvető gondom a hangosítással. még akkor sem, ha kifejezetten szar helyen álltam. olvastam persze rossz véleményeket, tavaly magam is írtam ilyeneket, de idén nem tenném. mert a hangosítás nekem ebben az évben megfelelt. jövőre meg öregszem egy újabb évet és lassan eljön az az idő is, amikor kiválónak fogom nevezni a hangzást.

időjárás és tömeg: mert a kettő összefügg. meleg volt, de elviselhető. por volt, de elviselhető. tömeg volt, de elviselhető, csak arra kellett figyelni, hogy te ne ott legyél ahol épp a legtöbben vannak. vagyis, ha már a nagyszínpadi programot választottad, akkor dumáld be magad a szeparéba, hogy az úri(?) közönség kissé unott soraiból nézhesd a produkciót. na ezzel persze a hangulat nem kis részét veszíted el, de van olyan tömeg, mikor még ez is megéri.

én, személy szerint drukkoltam kis pénteki, szombati esőért, lelki szemeim előtt megjelentek a tavalyi esős napok, kevesebb látogatóval és sokkal több nevetéssel. meg persze a gumicsizmám is csak szomorkodott otthon, hogy mi van, rá idén már szükség sincs?

wc-k: idén nem volt tiszta-sátor karszalagom, pedig amióta a sátor létezett csak azt használtam. a toi-toi a palotánknál kristály tiszta volt végig, sőt a napok többségén még papír is volt benne és nem csak reggelente. mint megtudtam a szakemberektől naponta 2x, mondom kétszer!, takarították. ki akart volna ezek után a kocsmától percekig gyalogolni holmi tiszta sátorig?

ha meg pottyantós: valaki elárulhatná nekem, hogy miért csak a toiokban – legtöbbjében – van kapaszkodó? vagy ez a többi nőneműnek nem fontos?

személyzet: lehet, hogy a biztonságiakat udvariassági és emberbarátsági tanfolyamokra kötelezték, ahol a bkv-sokkal együtt jártak? első szigetem, ahol nem, hogy nem vesztem össze egyikkel sem, de még szót is értettem párral, sőt, megértést, normális viselkedést tapasztaltam részükről. az első szigetem, mikor a hévnél ácsorgó ellenőrök egyike sem volt bunkó, sőt néha kifejezetten barátságosnak bizonyultak. kis kitérő: ezt a bkv-s barátságosságot tapasztaltam 20án este is, mikor is egy pohár bor társaságában próbáltam bejutni a földalatti egyik kocsijába. persze nem engedték, igazuk is volt, mégis sikerült a kérést, miszerint előbb fogyasszak utána utazzak, udvariasan, barátságosan, humorral előadni, sőt a végén megköszönni.

visszatérve a személyzetre: megcimmogtam a szeparé pálinka kiszolgálóját, amit most visszavonok, amiért most ismeretlenül is elnézést kérek és elismerem, mindenkinek lehet rossz napja, én meg elhamarkodottan ítélkeztem. nagyon elhamarkodottan. a lány nem csak, hogy kedves, de még meg is jegyzi, hogy ki mit szokott kérni, a sokadik napon már a tömegen keresztül is meglát és nevetve kiabálja feléd a te szövegedet, neked csak bólogatnod kell.

egyébként megmondaná valaki miért is 5 nap a sziget? nekem többszöri számolásra is csak 4 jött ki. sima matek. tessék számolni! 🙂

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

punks not dead (szgt3) az milyen, amikor a legjobban várt koncertet a tömegen kívül, mondhatni szeparálva, nézed végig, egy széken állva? szégyen. de így legalább láttam a színpadot, mert ha a rockerek magasak, akkor a punkok egészen az egekig nőttek. URH-val próbáltam...
10 év alatt minden gyereknek ingyenes a Sziget! Lassan rutinos szigetelőnek számítunk és minden évben láttam, látok szülőket maguk előtt tolni, vagy csak kézenfogva vezeti gyerkőcöket. Hát Ők az igazán bátrak! Mi ugyan még nem tervezzük, de ahogy magunkat ismerem, előbb -utóbb eljön az a pillanat...
A halkítás jó A tendencia folytatódik, napi szigetjegy utolsó pillanatban érkezik, teljesen bérmentve, s még adóznom sem kell utána. Imígyen szólott Zarathustra… akarom mondani, jutottam ki Szigetre, az utolsó előtti napra. Nagy volt az öröm péntek délben, miko...