Sziget szombat

Nagy nehezen sikerült rávenniük a többieknek, hogy kimenjek szombaton Szigetre. Még a pénteki pálinkázós lagzi és az időjósok által beígért szar idő sem bírta ellensúlyozni ismerőseim invitálását. Az időjósok szerencsére hazudtak, én meg láttam pár jó és jó pár rossz koncertet. Meg sok port.

A pénteki lagzi után kb. déltől folyamatosan hívtak, hogy azt ígértem, kimegyek ma. 5-re össze is tudtam kalapálni magam. Fél 6-kor pedig már ragasztották is rám a karszalagot. Egy rövid sátornéző túra után már a Wan2 előtt ültünk és üveges bor segítségével (a folyó az borzalmas volt) próbáltam behozni a több napos lemaradásomat.

A Wan2-ban épp Fish! ment, amit meg akartam nézni, mert 2005-ben a velencei Efott-on nagyon sok Royal vodka után hihetetlen jól éreztem magam rajta (állítólag), de most sajnos győzött az enerváltság. Fél 8 felé elérkezettnek láttuk az időt indulni Serj Tankian-ra. A Nagyszínpadnál elég sokan voltak, de én személy szerint nagyobb tömegre számítottam a System Of A Down frontemberének koncertjén. Pár szám után viszont már értettem, hogy miért nincsenek annyian. Olyan volt, mintha SOAD-ot hallgatnánk, csak nem ismerjük a számokat és a 45-ös bakelitet 33-as sebességgel rakták volna fel véletlenül. Gyönyörűen áriázott meg voltak néha kemény részek, de nekem valami hiányzott (lehet, hogy pár unicum).

Át is tipegtünk a Hammerworld-höz, ahol épp Zorall szólt. Itt pár számot tudtunk csak meghallgatni, mert a gyomrom erősen reklamált. Míg Szasza azt üvöltötte, hogy „Zorall akarok lenni”, addig én meg azt, hogy „Grillcsirkét akarok enni”. Kétségtelenül a grillcsirke volt Sziget fénypontja. Half chicken 900 + 2 szelet kenyér, és egy ezresből úgy tele leszel, mint a pap gecivel hogy nagyon.

Sietni kellett viszont a kajával, mert lassan kezdődött Meshuggah, amit legjobban vártam. Visszaérve szomorúan konstatáltuk, hogy nem férünk be a sátorba, pedig nagyon bejött, ami kiszűrődött bentről. Pár szám után duzzogva átvonultunk a Talentum-ra Isten Háta Mögött-re.

Már többször láttam őket, és minden számuk közben kb. 6-szor változik meg a véleményem, hogy ezek istenek, rohadt jók, idióták vagy szarok. Tartok tőle ezek így mind együtt. Koncert vége fele jött az sms, hogy siessünk a Magic Mirror-ba, mert lassan kezdődik a menetrendszerinti transzvesztita-show, aminek a csúcspontja annyira…ööö…furcsa, hogy ki ne hagyjam, de IHM-et nem lehetett otthagyni.

Koncert után át Magic-be, ahol már (szerencsére) annyian voltak, hogy csak az ajtóban tudtunk megállni, így gyorsan tovább a Party Arénába taposni. Itt csak egy dupla viszkikóla vásárlás erejéig maradtunk. A zene még Delomar-nak is tetszett. Meg is jegyezte, hogy nagyon gyorsan menjünk innen, mert a végén még disco-s lesz. A zenével nekem sem volt bajom, csak azok közül pár emberrel, akik hallgatják.

Visszatértünk Hammer-be, ahol Superbutt zúzott. Még sikerült pont elkapnunk 6-7 számot, köztük hál’istennek az utolsó kettőt: a Szájon át-ot és a Pioneer-t. Itt fogyott el kb. minden erőm és ülve vártam meg Subsribe kezdetét.

És akkor a hangosításról halkításról. A Hammer-nek híresen rossz hangosítása volt/van(/lesz?). Subscribe-on meg is jegyeztem, hogy ez elég kása, mire többen közölték, hogy talán még ez szól a héten legjobban itt. A másik gond viszont az volt, hogy hihetetlenül lehalkítottak mindent. Serj Tankian-on a hangmérnöki pult magasságában már jobban hallottam a 3-mal mellettem állók sutyorgását is, mint a koncertet. Superbutt-on a sátor hátuljából a hangfalak elé kellett állni, hogy halljak valamit. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor lehet, hogy jövőre a karszalag mellé fülest is adnak majd és mindig azt koncertet kapod a fejedre, amin épp vagy. Természetesen plusz pénzért belehallgathatsz majd más koncertekbe is, hogy érdemes-e átmenni rá. Silent Sziget 2009 – a zene örök és hal(l)hatatlan.

Anyway, Subscribe rövid volt, de baromi jó hangulatú. Bálinték mindent beleadtak. Koncert után a haverok meg már rágták a fülemet, hogy menjünk már haza (és sajnos egyet is értettem velük), így taxiba be. Még kifele jól körülnéztem, mert nem biztos, hogy látni fogom újra Szigetet.

Mindegy is, keddtől boglári Borfesztivál No Thanx-szel és Lolával. Alig várom.