punks not dead (szgt3)

az milyen, amikor a legjobban várt koncertet a tömegen kívül, mondhatni szeparálva, nézed végig, egy széken állva?

szégyen.

de így legalább láttam a színpadot, mert ha a rockerek magasak, akkor a punkok egészen az egekig nőttek.

URH-val próbáltam alapozni az estére, de nem ment. talán a rettentő párás meleg, talán a por, talán a fáradtság volt az oka, de nem találtam a hangulatot. márpedig ha valami nincs meg, akkor azt én keresem egy darabig, majd feladom. na ezt tettem tegnap is. ami nem megy, azt nem kell erőltetni, tartja a bölcs mondás.

étellel, itallal csúsztattam az időt, majd bedumáltam magam a szeparéba – mire nem jó az ember kora és tisztességes kinézete? – és pirul ugyan az orcám, de a sex pistols nekem onnan volt meg. a székről.

két szám között borzadva bámultam a tömeget, míg a szem ellátott csak fejek, kezek, fejek, kezek, fejek, kezek. senkit nem tartott otthon a vihar szele, a narancssárga riasztás. meg is értem, milyen punk lenne az, akit kis szél bármitől is visszatart?

be kell vallanom, sokkal több tarajosra számítottam. meg sokkal több pistols pólóra is. de nem. póló ügyben idén maiden kiütéssel győzött, bár a vasárnapi tankcsapda még meg fog próbálkozni a trónfosztással, ebben biztos vagyok. a tarajok pedig konszolidálódtak, a szeparéban például egyetlen egy sem volt belőlük. nem is értem, miért.

a koncert minden percét élvezem, a szék időnként szűknek, kicsinek bizonyul és néha csak az utolsó pillanatban sikerült visszaszereznem egyensúlyomat.

a banda 22:58-kor még újabb ráadásba kezd, 23:01, sőt több is és semmi. mármint a hanggal semmi. semmi nem szabályoz, semmi nem tilt, szerencsére.

aztán már csak tánc volt. tánc, hajnali n5ig. de csak mert 5 előtt nem sokkal vonatom érkezett a hármas vágányra.

One thought on “punks not dead (szgt3)

  1. bk

    Annyira egyetertek Veled! A Pistols kitett magaert, meg ha neha sterilnek is tunt!!! 90 percen keresztul szorakoztatta a nepet es valljuk be sajat magat is, nem kis onironiaval! Imadtam:)

Comments are closed.