Rádióbarátság

A radiocafé 98.6 és az Erdély FM együttműködési megállapodást kötött a héten kezdődő Félsziget Fesztivál idejére.

A Budapesten és 60 km-es körzetében, valamint az interneten fogható radiocafé 98.6 és a marosvásárhelyi székhelyű, online hallgatható Erdély FM mától vasárnapig naponta több alkalommal számol be közösen a legnagyobb romániai fesztivál eseményeiről, így tájékoztatva a magyarországi és erdélyi hallgatókat a rendezvényről.

A magyarországi hallgatók hétköznap délelőttönként a Milliók Reggelire című gazdasági ébresztőműsorban, hétvégén a „feleshírekben” hallhatnak élő bejelentkezést az Erdély FM riportereitől, míg mától péntekig a Kávédaráló, szombaton pedig a Music Café című délutáni magazinban kerül adásba a marosvásárhelyi rádió saját gyártású, negyedórás önálló műsorblokkja a Félsziget Fesztivál eseményeiről a radiocafé 98.6-on.

A radiocafé 98.6 és az Erdély FM az eddig példa nélküli együttműködéstől azt reméli, hogy ezzel is erősítik az összetartozás érzését, a közös műsorok pedig jól szimbolizálják, hogy az Európai Unióban már Magyarország és Románia között sincsenek határok – az éterben sem.

A két rádió tervei között szerepel a megállapodás kiterjesztése az augusztus 13-18. közötti Sziget Fesztiválra is, szeptembertől pedig hosszútávú műsorcserével, együttműködéssel terveznek.

A radiocafé 98.6 tulajdonosa, az econet.hu Nyrt. tulajdonában álló Est Media Group Kft. (EMG) ezen lépésével is következetesen folytatja azon tevékenységét, melynek eredményeképpen a Magyarországon már nagy népszerűségnek örvendő márkái egyre ismertebbé és kedveltebbé válnak a régióban is.