Koop, mint noname banda

Én azt hittem a skandináv Koopot mindenki ismeri, de a tegnap este alapján erősen tévedtem. Míg nekünk húzónevet jelent, sokaknak csak egy „noname” bandát.Azt most nem részletezem, hogy mit gondoltam azokról, akik így titulálták őket. Örültünk, mint majom a farkának, hogy tévedtünk, amikor egymás lábát taposó, tolerálhatatlan közönséget vizionáltunk a koncertre (tanulva a csapat eddigi fellépéseiből). Meglehetősen szellősen mulatozunk, idegeneket alig-alig érintve.

A gyér és inakatív közönség viszonylag rosszul eshetett a srácoknak (Oscar Simonsson és Markus Zingmark a csapat alapítói, zenei vezetői), mert időnként táncra szólították fel a dombon ücsörgő embereket, de az eredmény csak egy vérszegény lézengés lett, a keménymagot leszámítva.

Szinte az összes számot előadták nekünk az utolsó nagylemezükről a 2006-ban megjelent Koop Islandről. Talán csak a Come to me alatt sikerült több embert becsalogatniuk a járdáról, de ezek az emberek a szám után már mentek is tovább… No komment.

 

9 thoughts on “Koop, mint noname banda

  1. Barksdale

    Mi Bajáról utaztunk a soundra,kizárólag a Koop miatt,és amint vége volt,húztuk is a csíkot onnan…
    Tényleg voltak akiknek lövésük sem volt arról kik vannak a színpadon.Hozzám is odalépett egy lány,hogy „kik Ezek?”
    Kétszer belekiabáltam a fülébe hogy „KÚÚÚP”de amikor harmadszor is értetlenkedve visított vissza,hogy „KÍÍÍÍK???”Akkor helyesbítettem „atomkutyára”,és jeleztem hogy befejeztem a beszélgetést.
    Őszintén szólva én abban a tudatban voltam,hogy igen jó a buli,bár hozzátenném,hogy elöl a korlátnál álltunk,és ha hátranéztem a 170centis szálfa termetemmel én rengeteg táncoló embert láttam.Dombon ülő embereket unott képpel nem.
    Mondjuk Markus Zingmark arcán lehetett látni hogy valami nem oké,de én a technikai hiányosságokra gondoltam,mert ugyebár voltak.
    Szóval nekem nagyon tetszett,és jól éreztem magam.
    Tavasszal az A38-on tényleg jobb volt,de ha hozzátesszük hogy a Sound inkább pirosnapszemüveges partiarcoknak való, szerintem egész jól sikerült ez a fellépésük is.

  2. Barksdale, én is elmentem volna csak a Koopért és jó volt a koncert technikai hiányosságokat leszámítva. A színpad és a domb közötti területnek csak az első fele volt tele, táncoló, énekelő, bulizó közönséggel. Hátul lézengtek, ücsörögtek, fáradtan néztek maguk elé az emberek. Párat viszont láttam a Samsung Arénában. Más műfaj, más közönség.

  3. amikor a bejegyzesnel csak a komment ostobabb.

    nem a kozonseg volt rossz, hanem a koncert: a zeneszek mar az elejen ugy jatszottak, mint akik nagyon be akarjak fejezni, az enekesno egy tevedes, a hanggal se volt minden rendben, szetesett es jellegtelen volt az egesz produkcio, es ne mondjatok mar, hogy a volton tavaly azert tapsoltak oket vissza nyolcszor, azert szedtek szet a satrat, mert ott mindenki orultnagy rajongo volt..

    az sikerult, ez most nem.

  4. mivel elől táncoltam – értsd, tomboltam – a zenéjükre, így nem tudom, hogy mi volt a szerteszét a nézőtéren, de én nagyon nagyot buliztam. a hang jól szólt, a számokat pedig úgy válogatták, hogy ne csak a fanatikusoknak legyen ismerős. jó volt, örülök, hogy végre élőben is hallhattam őket, legközelebb is mindenképpen!

  5. Titanilla

    vaninna, az megvan neked, hogy mi a különbség a VOLT és a BS közönsége között? VOLT műfaja? BS műfaja?
    Mert, ha egy kicsit távolabbról nézed, máris égsz az agyatlan fikázó kommented miatt (de segítek, az indexen társakra találsz, ott menő ilyeneket írni) Vagy nem látod át ennyire?

    „a zeneszek mar az elejen ugy jatszottak, mint akik nagyon be akarjak fejezni” gratulálok, ezt kb. csak te gondolod így. Mindent beleadtak, hogy átmozgassák a tömeget.

  6. istenem, biztos el lehet fogyasztani akkora mennyiseget barmibol, hogy jonak hallj egy rossz koncertet, de ha lattad (volna) oket jatszani ket eve az a38-on (az ideit nem mondom, mert nem voltam) vagy tavaly a volton, akkor azert erezned kellene a kulonbseget.

    amugy meg a koop pont a „fovarosi irodahazak nepenek” (via quart) liftzeneje, ezert sem ertem, hogy miert a kozonseget kell hibaztatni.

    ha meg neked van igazad, akkor azt nem ertem, hogy az erik sumo banden vagy a barabas lorinc eklektricen miert volt orultnagy ugralas, ezekre kulonbusszal hoztak a muertoket?

  7. Még jó, hogy csináltam videót, s így bizton tudom, hogy amit itt Borsó leírt, az marhaság. Néha olyan érzésem volt, hogy rockkoncerten vagyok.

  8. sabljab

    vannina kedves! ekkora baromságot írni! eddig egy magyarországi Koop koncertet sem hagytam ki és bátran állítom hogy ez a második legjobb volt. igaz hogy az elején probléma volt a hanggal de az sem a zenekar hibája volt hanem egyértelműen a hangosításé. hogy a volt os koncert jobb lett volna? totál hülyeség ha csak a ún. vendégelőadókat nézzük akkor is látszik hogy erre sokkal jobban készültek mint a voltos műsorra. és sokkal jobban illet az ambiente, és nem a sok hozzá nem értő ökörre gondolok(balatonsound résztvevőinek nagy töbsége)… én miattuk és goldfrapp miatt mentem fel csak arra a napra zamárdiba nem bántam meg de aztán gyorsan is húztam el a helyszínről mert különben gusztustalan…

  9. Nem hiszem, hogy van értelme vitatkozni. Én voltam több fellépésükön, de ha nem lettem volna se látnám máshogy a közönséget és a zenét. Borzasztó szomorú voltam, hogy emberek képesek így elhaladni a Koop mellett. Több helyen voltam a koncert alatt.
    Nekem tetszett a zene, egy pillanatig sem éreztem azt, hogy ők nem adnak bele mindent. Rockosabb volt, ahol kellett, de 100 % Koopnak éreztem így is. A ti véleményetek más. Oké.

Comments are closed.