A Coke Club bemutatja: MTV Icon

Még tinédzser éveim közepén járhattam, mikor utoljára a siófoki nagystrandon (vagy, ahogy régi nevén hívták Coca-Cola Beach House) voltam, talán Ladánybene 27 koncerten. Nos, akkor élte fénykorát a beach, így sok ember megfordult ott, főleg szerda és szombat esténként, amikor is híres zenekarok koncertjeit hallhatta, láthatta a nagyérdemű. Azóta telt, múlt az idő, kb eltelt tíz év, s, ahogy mindenen az életben, ezen a bulis strandon is változtatni kellett, hogy ma is fel tudja venni a versenyt a riválisokkal, például a nyári fesztiválokkal. Az új név Coke Club lett, de ez még nem elég az üdvösséghez, új programokat, másfajta koncepciót kellett kitalálni a szervezőknek. Amerikai példára a Music TV-vel összefogva megalkották az „MTV Icon„-t. De mi is ez…?

Az „Ikon” szenteket szigorú szabályok alapján ábrázoló táblakép a görögkeleti egyházakban – írja a lexikon. Jó, jó, de, hogy jön ez most ide, hogy kapcsolódik a zenéhez, a popszakmához…? Úgy, hogy az eredeti ötlet alapján, a Music TV műsorában híres amerikai zenekarok, zenészek előtt tisztelegve, a kortárs könnyűzene legjobbjai adják elő az adott legenda leghíresebb dalait. A versengés, a zsűrizés, továbbjutás vagy kiesés kizárva, ez nem arról szól, hogy ki a legjobb, legügyesebb. Egyszerűen minden „mai” előadó saját zenei stílusában – amit egyébként is képvisel, játszik – mutatja be az általa választott megkerülhetetlennek is nevezhető ikon slágerét. Aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

Követve a nyugati mintát a magyar Music TV is megcsinálta, „Tisztelgés a legnagyobbak előtt” szlogennel, csak éppen nem a tévében, hanem erre a legalkalmasabb helyen, a Balaton-parton. De kik is a legnagyobbak és kik a kortársak? Nos… Ugyan az első fellépés már megvolt (Júl. 5.), de még kettő hátra van (Júl. 19, Aug. 2), így aggodalomra semmi ok.

A soron következő koncerten, Július 19-én az LGT zenekar (Ugye senkinek nem kell bemutatni őket) leghíresebb slágereit adja elő többek közt a Paso, Jamie Winchester, Belmondo, Heaven Street Seven, Lovasi András, Kovács Kati és még sorolhatnám… Minden együttes két dalt fog játszani vagy énekelni az LGT repertoárjából. A fellépők névsorát úgy igyekeztek összeállítani a szervezők, hogy ne csak az adott ikon zenei stílusához illeszkedő művészeket halljon a közönség. Mondhatom kicsit szokatlan lesz a dolog, viszont új, soha nem hallott verzióban ismerhetünk rá a dalokra, hiszen a fellépők saját szájízük szerint alakíthatják, hangszerelhetik a számokat. Érdekességként a kiválasztott hírességek a nézőtéren foglalnak helyet, hogy örömükben sírjanak vagy nevessenek a tapasztaltakon.

A lustábbak, vagy azok kedvéért, akik éppen nem érnek rá elmenni, az MTV összefoglaló műsort fog sugározni a koncertről! De ugye ilyen ember nem lesz…?!?!? Miért is? Mert INGYENES!!!

3 thoughts on “A Coke Club bemutatja: MTV Icon

  1. pumok

    szetkerestem a netet hazirendbol kifolyolag… azon tul hogy ingyenes, lehet bevinni uditot pl. ?

  2. És az üdítőben például egyebet? Pumok, na ne tettesd! 😉

  3. kira

    Tényleg ingyenes lesz a most szombati (aug.2) mtv icon? Engem csak a zanzibár érdekel.Kérlek irjatok!

Comments are closed.