balatónus 2008

Csakúgy mint tavaly, idén is a zánkai Balatone fesztiválra esett csapatunk választása. Biztos vagyok benne, hogy idén is olyan jól fogjuk érezni magunkat, mint legutóbb. Aki nem kedveli a tömeget, de szereti a nem túl magas árakat és a magyar tenger valószínűtlen közelségét, annak jó választás lehet ez a feszt.

Már tavaly sem az együttes felhozatal kápráztatta el a tisztelt nagyérdeműt (bár szerintem a Cadaveres, az Asian Dub Foundation és a Wisdom azért odatett), idén sem fognak csordákban érkezni a fanatikus Metallica, System Of A Down vagy Norman Cook rajongók, de mindenki megtalálhatja a maga igénye szerinti zenét/szórakozást…

Szeretek fesztiválni járni viszont gyűlölöm a tömeget. A Szigeten naponta körülbelül 60ezer ember van. Fél órát állhatsz sorba egy drága, ellenben vizezett sörért. Meg mit kezdjek 60ezer emberrel, sokszor még azzal az eggyel sem tudok otthon mit.

Na, ez nincs Zánkán. Viszont gyaloglás az lesz. Tavaly sikerült addig tologatni egymásra a szállásfoglalást, míg a fesztiváltól legtávolabbi házat még épphogy sikerült megcsípnünk. A tulaj hölgy néni szerint uszkve 10perc-negyedórányira van a fesztivál. Nekünk valahogy nem sikerült 40 perc alá szorítani a részidőnket, de ha a néni lába is olyan gyorsan és kitartóan mozog, mint a szája, akkor szerintem neki nem okozott volna gondot 5 perc alatt abszolválni a távot. Külön élmény volt az odafele úton a létező összes rekordot megdöntő 42 fokos hőmérséklet valamint hazafelé a „satu részegen, tök sötétben kússzunk át a 71-es úton” játék.

/Gondolom, mondanom sem kell, hogy idén megint már csak oda sikerült szállást foglalnunk/

Remélhetőleg megint ott lesz az a kedves biztonsági őr, akivel már az első nap örök barátságot kötöttem, mivel az istennek sem akart beengedni oldallánccal (mondván az emberélet kioltására alkalmas eszköz). Amikor nagy nehezen sikerült leadni a megőrzőben és végre bejutottam, akkor a legelső árusnál vehettem volna egy alkarvastagságút helyette.

És hogy milyen zenék szólnak majd idén? Az MR2 Petőfi Rádió rajongók előnyben lesznek. A vad fruttikkal lehet majd üvölteni, hogy „szójjámámuternak dobjon le szotyira pééénzt”, a Kaukázustól talán megtudjuk végre, hogy ki a rák az a Szalai Éva (hmmm, mire nem jó az iwiw), Lovasi most kiscsillagozik majd és megtudhatjuk, hogy a Ludditák és a Belga szövegei mennyire érhetőek (vagy érthetetlenek) élőben.

Szombaton viszont zúzda. Aki csajozni szeretne, az megnézheti a Depressziót, aki meg jó zenét akar hallgatni, az ott maradhat utána Neck Sprain-re és Subscribe-ra.

Elektronikából nekem TeeBee és Noisia tűnik a legjobb választásnak, és ha már valahogy kibírtad hajnali fél4ig, akkor akár maradhatsz és meghallgathatod Aput is.

Mit mondhatnék még? GYERTEK!

One thought on “balatónus 2008

Comments are closed.