VOLT – 4. nap – LIVE!

23:24 a környékemen csupa közömbös arcú ember áll, sok 10 méterrel előrébb látok csak bulizó embereket. Megkönyörülhetne az együttes a népen azzal, hogy lenyomja a várva várt slágert, hadd menjenek vissza a diszkóba ugrálni a divatrajongók. Egyébként is érdekes a banda és a közönség közötti kapcsolat. Alapvetően rockos műfajt lőttek be nekik a menedzserek, amikor anno összeválogatták a zenekart , de a rockereknek persze annyira nagyon nem jött be ez a majomkodás, viszont a poprajongóknak meg túl rockos a legtöbb számuk és kevés a könnyen emészthető sláger. Olyan két szék között a pad alá, de ennek ellenére hatalmas a rajongó táboruk, csak nem a környékemen.

23:09 Offspring pontosan kezdett. Őrült nagy tömeg van.

23:04 a környéken mindenki a Pretty Fly (For A White Guy)-t énekelgeti, persze csak annyit tudnak belőle, hogy give to me baby, aha, aha… remélem nem lepődnek meg nagyon, hogy van más számuk is.

22:58
előttem egy lakodalmas zenén szocializálódott fiatal pár, két csárdás-szerűség közé beiktat időnként némi léggitározást. Én megszavazom nekik a “VOLT legcukibb párja” címet.

22:51 itt valamikor divatba jött övet hordani szoknya helyett.

22:41 vajon azért ment el a közönség fele, mert az Offspring már beáll, vagy azért mert sok szekus itt tölti a pihenő idejét? A hangosítás egyébként kifogástalan, a fiúk profin nyomják. Rio, Üzenet, csupa jó szám.

22:32 Marcell elmesélte, hogy a koncert előtt befenyített a Koszit (Kaszás Gergely – basszusgitár), hogy ha leveszi az ingét, büntetésből lesmárolja őt a színpadon. Na nem azért, mert ma van a meleg büszkeség napja, de szerinte fontos a szolidaritás. Páran vetkőzz Koszi kántálásba kezdtek, de sajnos nem jött be.

22:18 átsétáltunk a Vad Fruttikra, ahol már javában szólt a Forró nyár. Most meg már szójjá má mutternak, dobjon le szotyira pénzt vagyis a Sárga Zsiguli. A közönség soraiból berepült pár csomag szotyi, amit az együttes nagyon kedvesen meg is köszönt.

22:12 nem győzzük kivárni a beállást, ez a 3/4 óra erős túlzás. Hozzánk hasonlóan pórul jártaknak ajánlom a web oldalukat, ahonnan ingyen letölthető a legtöbb számuk. Borsónak a My Town a kedvence.

22:00 Az utolsó napra divatba jött késni. Eddig parádésan pontos kezdések voltak, de mára annyira elfáradt a 900 fős stuff, hogy szinte sehol nem tartják az időt. Fel órás csúszásban vagyunk az Anselmo
Crew
-n.

21:12 Meglepően kevesen kíváncsiak az URHra. Észak Jemen jó hely…
éneklik karibi hangulatban a Katt-ot. Istenek a színpadon.

21:02 Ebből URH lesz a részemről, pedig Frank énekesnőjének Sam Leigh-Brownnak aranytorka van.

20:53 Elkezdődött egy hallhatóan rossz beállással. Eszméletlenül torzítanak a hangfalak. Fél órával többet szütyögtek a beálláson, mégis rossz lett. Ehh.

20:42 A kalózlétra egyik dolgozója megelégelte a sok gyanúsítgatást és
felszaladt a létrán úgy, mint egy macska. Leborultam.

20:32 A Kell egy házat még meghallgattuk élvezhetetlen távolságból,
aztán átsétáltunk Frank Poppra, ahol nagyon lassan megy a beállás.
Mikor kezdünk már?

20:07 Enyhén szólva félrepozicionálták a Ladánybenét ezzel a kis MR2-vel. Látótávolságra sem lehet megközelíteni a színpadot!

19.44 Az apám azt mondja majd… énekelték a Rajzszöggel középre c számot és a tömeg szinte megőrül. El tudtok
képzelni pár ezer begerjedt tinit? Én már igen.

19:18 Ádám (basszusgitáros) gitárján egy hatalmas sárga pompom van.
Nagyon csecse.

19:15 Kissé meglepő volt, hogy a Puhatalpú lányokkal kezdtek.

19:07 30y-ra várunk a nagyszínpad előtt. Bizton állíthatom, hogy itt van a legfiatalabb és egyben a legtürelmetlenebb közönség is

18:42 Sikerült végre elkezdeni. A fesztivál legfiatalabb zenészeiről van szó, akik nem olyan rég robbantak be a köztudatba az MR2-nek hála. A 3 gitáros srác valószínűleg már gyerekkora óta szeret léggitárosat játszani a kissé eltúlzott mozdulataik alapján. A sikítozó lányok majd bepisilnek örömükben.

18:27 MR2-n a Jacked áll be. Ahhoz képest, hogy 3 perc múlva kezdünk még szinte üres a tánctér.

18:10 Embertelenül jó improvizációkat nyomnak a már jól ismert számokba. Zseniális zenészek ezek a fiúk.

17:31 Colorstar a nagyszínpadon. Kicsit féltem attól, hogy vajon megtöltik-e a teret, mert lássuk be nem az érdemei szerint kezeli őket a média. De barátaim ez gyönyörű, laza 3/4 telítettség a réten. Nem csak az első sorokban hátul is táncolnak. Jól kezdődik a 4. nap.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

péntek VOLT, ami lesz a hegyaljai vallomás után ez már rutinból megy: volton sem voltam még. idén sem leszek igazán, mert egyetlen nap, egyetlen péntek nem fesztivál, csak pár koncert egy este.  így van az, ha az ember főváros környéki, elkényelmesedett, nagymama korhoz ...
VOLT – 1. nap – LIVE! 01:20 F.O. System beáll az évi egy koncertjére, ami (talán ezért) mindig üt. Telefon lemerül, Borsó a kalandokban egyedül marad. 00:31 Dreadzone már nem cseng ismeretlenül, számos koncertet adtak nálunk. Teljesen megszédít, ahogy a reggaebe tolják a...
ott VOLTunk sopron budapestről a balaton felé közelítve kicsit messze van. főleg, ha a sofőr nem annyira rajong a vezetésért. de jópár óra autózás és sátorverés után a csapat elégedetten ült a sárga buszon, majd leszállásnál követte a karszalagosokat. nem tagad...