Kendőt a nyakra, irány Zánka! (1. rész)

Az idei évben a Balaton partját megszállják a fesztiválok. A most érkező dupla ajánlóban a zánkai Balatone fesztivál műsorát vesszük górcső alá, két-két színpad műsorát átnézve, a szerző ajánlásaival. Természetesen nem kell egyetérteni, de az biztos, hogy nagy buli lesz idén is az egykori úttörőtáborban.

Nézzük a nevével már sokat igérő VIVA színpadot először. A szervezők nem nagyon kockáztatnak, az alapból csak két napos programra jóformán csak a Kárpát-medence összes fesztiválján közönség kedvenc zenekarok lépnek fel, így itt csak egy szolíd felsorolást tartanék: pénteken Kowalskyék, és a Csapda, plusz egy német brigád, a Beatsteaks, akikről nem derült ki egyértelműen, hogy milyen zenét játszanak, csak az, hogy azt gitárokkal teszik. Szombaton még ennyi különlegességet se vállalnak be, Alvin és a Mókusok, PASO és Quimby a menü. Nem unalmas minden fesztiválon ugyanazokkal találkozni? Csak kérdezem.

A mai szösszenetben bemutatandó másik színpad a PEPSI által gründolt helyszín lesz, ahonnan már szerencsére van miből válogatni. Sajnos itt is fellelhetőek azok a zenekarok, akik mindenhol fellépnek, de azért van némi csemege is: mingyárt itt van például az angol beatbox-őrült Killa Kela és állandó társa, MC Trip, akik remélhetőleg le fogják tenni a nézők arcát a földre. Ha új műsorral jönnek, mint legutóbb (sajnos néhány éve ugyanazzal lép fel Kela), akkor ez garantált is. Utánuk egyből érkezik a Magyarországon már egész jól tájékozódó Dj Vadim családi vállalkozása Yarah Bravoval. éjfél előtt valamivel már érdemes a színpad környékén csoportosulni azoknak, akik jó hiphopközeli élményekre vágynak (ha rosszra, akkor menjenek korábban, és nézzék meg a Belgát maguknak).

Ez volt ugye csütörtök, lássuk a pénteket: ennek a napnak a jelmondata lehetne az hogy szexdrogokrákkenról, hiszen csak ezt a stílust pártoló zenekarok lépnek a deszkákra. Leszámítva persze az angol Zion Train nevű formációt, akik nem is igazán értem, hogy mit keresnek ezen a napon ezen a színpadon, nem igazán összeegyeztethető a zenéjük a többi fellépőével (for the record: Malacka és a Tahó, Vad fruttik, Kiscsillag, 30Y és az este másik külföldi sztárvendége, a The Real McKenzies). Erős lineupnak tűnik csak éppen egy rockfesztiválon, épp ezért nem értem, hogy került a Zion Train a képbe. Mindenesetre érdemes a színpad környékén lenni, van az az ital, amiért el lehet viselni a sikítozó tinirajongókat.

Így érkeztünk el a szombathoz, ahol a szerző számára a legkevésbé ismert fellépők indulnak a nézők kegyeiért, ami köszönhető annak, hogy nem igazán szívleli azt a zenei stílust, amiben ők alkotnak. Pedig a Mangod Inc., a Road, a The Idoru vagy a Neck Sprain nevek biztos sokat mondanak a zeneszerető közönség egy részének, nekem sajnos nem. De nem csak ők lépnek fel itt, hanem a nagyobb ismertségnek örvendő Subscribe is, valamint a Depresszió, amit legjobb tudomásom szerint a „szegény ember Tankcsapdája”-ként emleget a műértő közönség. Persze lehet, hogy nincs igazam.

Holnap átrágjuk magunkat a többi színpad programján is, hiszen nem csak ez a két helyszín játszik idén Zánkán.

Mi: Balatone Fesztivál

Hol: Zánka

Mikor: 2008. július 24-27.

Mennyiért: Napijegy 4300 HUF elővételben, helyszínen 5000. Bérlet elővételben 9990HUF, helyszínen 12000HUF.b

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Debrecenieknek ingyenes a BalaTONE! A július 24-27. között megrendezendő zánkai BalaTONE Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy igazán vendégszerető hagyományt indítanak el, s eztán minden évben vendégül látnak egy-egy várost – az összes lakójával együtt. Az ötlet értelmében az...
BTONE Utolsó nap, mindent bele!!! Utolsó napjához érkezett az idei BalaTONE Fesztivál, de a programoknak és a koncerteknek még korán sincs vége! Nézzünk körül, mit kínál uccsóra Zánka!!! Aki még mindig nem tudta elhatározni magát, hogy lelátogasson Zánkára, annak itt egy kis segítsé...
Zánka, kipipálva!  Hát, túléltük ezt is, bár néha rezgett a léc. Természetesen a szombati zárónap sikeredett a leghúzosabbra, és erről egyértelműen a fellépők tehettek. Élükön a Neck Sprain-nel.Meg a pálinka. A mézes-meggyes. Nézzük, hogy is volt... Alvin és a mókusok...