VOLT – 1. nap – LIVE!

01:20 F.O. System beáll az évi egy koncertjére, ami (talán ezért) mindig üt. Telefon lemerül, Borsó a kalandokban egyedül marad.

00:31 Dreadzone már nem cseng ismeretlenül, számos koncertet adtak nálunk. Teljesen megszédít, ahogy a reggaebe tolják a breaket. Itt senki nem tud ülve maradni, táncolunk, ahogy csak bírunk.

00:07 Shantel and Bucovina Orkestar miért nem ismertelek én eddig? Klub feeling, pörgős ritmusok, ez kell nekem.

11:33 Na keressünk valamit a legendás F.O. Systemig. Red Loungeban Zuboly, húzza a talpalávalót, sorry, de nem nekem való. T-mobile hűséges vagyok hozzád, de ez a fülledt Lick the Click, nem jött be. Jobbra tovább.

11:02 Edda végét éppenhogy elkapva teljesen lesokkol az embertömeg. Emberek! Az Edda-rajongók köztünk élnek.

22:51 Sietve leszögezem, hogy nem csak én vagyok riddim függő. Mr2 feszt tolja alám a jobbnál jobb bandákat, most éppen a Brainst. Ebben a félórában ők a legjobb választás.

22:38 Húsrágó, hídverő. Hmm, már csak a Bársony függöny hiányzik és minden kedvencem megvolt mára.

22:29 Úgy sem hiszi senki el magának… Csendül fel és a közönség egy emberként (próbál) énekelni. A füstgép is megjavult. Zsákmányállat köszönöm, visszavittél a szenzációs Kispál koncertek estéibe.

22:17 Soproni idős urak a jobbomon, ledér lányokon futtatják a szemüket. Vajon azt kapták, amire számítottak a jegy vételnél?

22:09 Mellettem a konkurens kolléga laptopon nyomja. Ja, úgy könnyű. Hogy merte kihozni? És ezekhez hasonló gondolatok kavarodnak bennem.

22:02 Gyors megoldásként teljesen kinyírták a gépet. A napos oldalra már csak a háttér úszik füstben. Szerencsés időzítés, nem mondom.

22:01 Hé Lovasi, ott vagytok még?

21:56 Aha. Értem már. A füst lesz az. Valami gond lehet a géppel, annyira megszaladt, hogy csak nagyjából lehet belőni, hol a banda.

21:41 Kolléga a fülembe súgta, hogy nézzek rá Lovasira. Legyen. Nem értem mi lehetett itt. Most minden a szokásos. Régi új számok ugyanabban a köntösben. Hardcore rajongóknak tökéletes, de nekem?

21:30 megérte elküzdeni magamat az Animára, eszméletlenül üt ez a set.

21:17 Anima Sound Systemre próbálom átverekedni magamat, de a Kispálra siető tömeg erősebbnek bizonyul.

21:10 Red Loungeban a Krétakör színésztánczene-kar adja alánk az orosz ritmusokat. Nem hiszem el. Péterfi Bori tangóharmonikázik az ének mellé. Ez valami egészen elképesztő! (Képek reggel)

20:58 A ganjámat akarod? Szolgálsz és szétversz? Igen ez már a Bazd fel a kéket. Krsa (PASO) jött látott győzött és egy szám után itt hagyott minket.

20:51 Rock it onra ugrál az egész tömeg. Te jó ég Krsa ott bujkál oldalt. Feljön? Ááááá. Én innen el nem mozdulok! A színpadon vendégként Krsa. Log off 🙂

20:35 Columbo a Bombaklaattal vágott fejbe. Ilyen tisztán már rég hallottam szólni. Jó kis jazzes loopokkal megspékelve. Nálam jobban csak a pultosok táncolnak.

20:18 Az igazság az, hogy Sena egy istennő (tudjátok ő az egyik Underground Diva), ahogy az Understand and overstandet nyomja nekünk.

20:04 Irie Maffia a színpadon, raszták a fűben, visszaállt a balansz.

19:55 Mi van? Gál Csaba Boogie az Embertelen dalt énekli? Gyorsan valami töményet!

19:37 Bírom a magyar indie bandákat, de engem ma nem vett meg a The Perfect Name. Mr2-n Irie Maffiara szerelnek, fél óra múlva kezdés. Addig iszunk pár korsóval.

19:23 Ááááá, repülő rajt vissza Copy conhoz, utolsó szám a legnagyobb zenéjük: Tordas. Ááááá!

19:12 Átnéztem az MTV Headbangers Ball Arénába, a Pokolgép egy pillanat alatt lezúzta a fülemet.

Bepróbálom a Red Loungeban The Perfect Name-et. 18:50 Banyek a “Mondd ki a szót” a harmadik szám. Máskor a koncert végén kapjuk a slágereket.

18:39 Mo’fyah, amikor minden lángol. Színpadon az idei legnagyobb Copy con buli.

18:26 A tömeg úgy tűnik követ engem. Be se férünk az Mr2-be ahol Legoman izzítja a tömeget,  Copy con érkezéséig.

18:09 Nagyszínpadon Bikini azt kérdezi ki visz majd haza? A jelek szerint bárki bevállalná, mindenki itt csápol náluk. Szegény Anna and the Barbies.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLTomiglan Nyitják a kapukat, és ordítva-sikítva betör a tömeg!!! Ma este 6-kor. Tehát hivatalosan állíthatnak (egy nappal korábban) sátrat a hűs árnyékot vető fák alatt a gyorsak, akiknek sem a munkaidő, sem a szabadidő nem drága, és a különféle színpadok prog...
péntek VOLT, ami lesz a hegyaljai vallomás után ez már rutinból megy: volton sem voltam még. idén sem leszek igazán, mert egyetlen nap, egyetlen péntek nem fesztivál, csak pár koncert egy este.  így van az, ha az ember főváros környéki, elkényelmesedett, nagymama korhoz ...
drum and bass @ Volt Igen, most kimagyaráztam az én szerencsétlen helyzetemet. Múlt héten még úgy festett, hogy nem is megyek Voltra, aztán csütörtökön változott a program. Gyorsan pakolás, telefonálás, szerencsére havernál még van hely a sátorban – hurrá! - és pénteken ...