Beszámoló: James Zabiela, Way Out West @ Palace, Siófok (2008. 05. 11.)

Olyan éjfél körül érhettünk Siófok ezüstpartra Dórival és Balázzsal. A környéken az éjszakai élet még eléggé kezdetleges volt, alig pár dolog állt nyitva. Viszont a Palace környékén nagy volt a nyüzsgés, a parkoló is fullon, szóval a szokásos. Hála a külön elővételes bejáratnak, megúsztuk a sorbanállást. Elég hűvös volt az este, így gondoltuk, hogy hátha megcserélték a két helyszínt, és a benti részen játszanak a külföldiek.

Végül maradt az eredeti elképzelés: a gardenben már javában játszott Jody Wisternoff és Nick Warren, vagyis a Way Out West. Kicsit megzavart, hogy nem a kinti „gödör” részen voltak, hanem egy másik pultot állítottak fel kicsit arrébb. Nem vettük észre egyből, de jobb helyen volt ott.
És akkor átadtuk magunkat a zenének. Nem volt nehéz, mert nagyon kínálta magát a dolog. Egyszerűen hatalmas számok mentek! És igen, nagy örömömre volt jópár ilyen breakbeat alapú szerzemény is, nagyon jól esett ilyesmi zenére bulizni! Az egésznek olyan tökéletes hangulata volt, a dj páros is láthatóan jól érezte magát. Stílusra egészen behatárolhatatlan, tényleg sokfélébe belekóstoltunk. Úgy nagy átlagban óvatosan a house és a trance közé sorolnám valahova, de rengeteg más irányzat hatását is hallhattuk ügyesen belecsempészve.

Aztán 2 körül jött a szőke herceg, James Zabiela. Hasonló hangulatú számokat választott az első másfél órában, aztán szép lassan átsunnyogott ilyen elektro-techno-minimal háromszögbe. Nagyon jól ötvözte a különböző stílusokat, tetszett! Úgy látszik ez a jövő mostanában. De nagyon bejött a közönségnek is, a hangulat abszolút nyerő volt a tánctéren. Ami érdekes volt, hogy az este folyamán többen is leszólítottak mindenféle szöveggel, például hogy milyen a buli, meg volt aki a „hasonlítasz egy gyerekkori barátomra” szöveget is elnyomta, a bárpultnál pedig valaki meg akart hívni egy koktélra. 😀

Szóval nagyon bejött az egész este (és azt hiszem mindhármunk nevében beszélhetek), megérte bevállalni. Ilyen Way Out West szerű bulira elmennék bármikor, nagyon bejön ez az irányzat amit képviselnek! És a Palace mostantól nyitva áll, reméljük lesznek hasonlóan ígéretes fellépők a nyár folyamán!