Vámpíros hétvége

A pénteki Gumipop bulin az állandó DJ-k mellett a The Ghouls két tagja pakolja majd a zenéket, a hörgés itt is és a másnapi élő koncerten is garantált.

Március 14-én adta első, bemutatkozó koncertjét a fővárosban a balassagyarmati The Ghouls. A roppant fiatal srácok olyan hangulatot teremtettek, mintha éppen a 70-es években járnánk, egy a Joy Division előtt játszó banda koncertjén. De nemcsak a zenészek, hanem az együttes is nagyon friss, annyira, hogy 2008 elején alakultak.

Az énekes Komjáti Gergő és a gitáros Szabó Máté már évek óta ismerték egymást, gitároztak, csodálták a 60-as, 70-es évek bandáit és imádták őket a csajok, így innen már egyenes út vezetett a bandaalapításig. Kerítettek egy dobost (Siket Dániel) és máris nekiláttak a dark rave őrület terjesztésének. Egyelőre még csak alakulóban vannak a saját számok, javában folyik az alkotási folyamat, de addig is maradnak az átdolgozások. Zenéjükben egészen a gyökerekig nyúlnak vissza, vegyítve a különböző stílusokat (Joy Division, Sonics, Sreaming Lord Sutch). Nem mellőzik ugyan az elektronikus hatásokat sem, ha van ilyen, az inkább a 60-as évek felől jön. Az első azonban mindenképpen a zenekari hangzás. Nevük halandó vámpírszolgát jelent (pl. Renfield a Draculából), egyértelmű, hiszen számaik többsége vámpírokról, farkasemberekről szól, akiket, mint a nagy elődöket ők alázatosan szolgálnak.

Péntek éjjel a Kamrában DJ szettel kedveskednek a kócos vámpírszolgák, másnap pedig Szentendrén adnak élő koncertet a Barlangban. Itt mutatkozik be az új dobosuk és a még frissebb basszus gitáros (Rózsa Bálint) is.