Gödörben a Cabaret

Húsvét hétfő este Új hangok szóltak a Gödörből.

Legalábbis ilyen frappánsan nevezik a hétfő esti ingyenes koncertsorozatot, ahol
most a Cabaret, a Galapagos és a Lifee tette tiszteletét.

A bamba bámulás, mint kedvenc alliterációm, egy egyszerű nyúlás a Cabaret együttestől, akik a Galapagoshoz hasonlóan nem mai fiúk. Az egri Cabaret ugyanis a két sokat ígérő, öt számos demo után most adta ki 13 számos full albumát, ezért ennek apropóján a lemezbemutatás sem maradt el. A Galapagos pedig már a második albumnál tart. Tehát az új hangok elsődleges jelentése nem állja meg a helyét, bár annyiból persze igazat kell adnom, hogy alig ismertek, sajnos. A Lifee formációról nem nyilatkozok, mert róluk rendelkezek a legkevesebb (0) infóval.

Az új album megjelenésével állandó taggá avatott trombitással 5 főssé bővült Cabaret-t nehezen tudnám kategorizálni. Blues, jazz, sőt funky elemek is felismerhetők, kicsit pop, kicsit rock, pörgős és belassult, de talán a legjobb megfogalmazás szerint könnyed bárzene, néhol szomorkás, néhol bohókás, összhatását tekintve mégis optimista szöveggel. Ne várjon tőlük senki sem világmegváltást – mint ahogy nem is ez a szándékuk -, de a szövegekben mindenki magára ismerhet. Első hallásra quimby-s, aztán mégis más. Ki van ez találva, egy percig sem unatkozik a hallgató.

Míg a Segítsen valaki, vagy a mélabús Free (ezt bánom, hogy kimaradt, mert kedvenc) közben lazán elpöfékel az ember, a Börleszk, a Pördülj, vagy az új album címadója, a Lesz koszt megtáncoltat. Azért a dalok felsorolása, hogy a hamar megöregedő olvasóink tudják, mit érdemes keresni a csapat honlapján. Ja, mert hogy letölthetőek a számok, és ígéretet kaptunk Andristól, hogy az új album is fent lesz hamarosan. Hallgassátok és szeressétek!

A közönség nagy része láthatóan nem a Cabaret-ra érkezett, folyamatosan szállingóztak. A tánchoz is kevesebben kaptak kedvet, mint a következő Galapagos számai alatt, a kapott ováció azonban mindenképpen a Cabaret teljesítményét dícséri.

Az est folytatásáról már nem tudósítanék…
Az egriek után belehallgattunk még a Galapagosba is, de engem most sem sikerült meggyőzniük, így hazafelé vettük az irányt.

One thought on “Gödörben a Cabaret

  1. jah, és Cabaret-gitáros Sohiék jövő kedden bolondok napi Tues-DIE-on a Shapat Terrorral lépnek fel a Trafóban 🙂
    + NUKE + Sunday Fury

Comments are closed.