nem oda Pula!*

„Kapolcs újra csendes. A főutcán (jó esetben) tízpercenként látni egy-egy autót. Kiürültek az udvarok, a Malom-sziget, eltűntek a színes-tarka sátrak, Cili néni kocsmája ismét féltízkor zárhat. Elmentek a Völgylátogatók. Hazamentetek.”
– így kezdődött a tavalyi völgybúcsúztató levél és így ért véget:
„Egyszóval nehéz megítélni ennyi év után, mi rejlik a titok mögött, amely legendává tette a Völgyet, ám tagadhatatlanul jólesően olvassa Márta István és Galkó Balázs (no meg Pallagi Anikó) a számukra hagyott búcsúlevelet, melyet egy névtelen Völgylátogató tett le az asztalunkra a fesztiválirodában. Reméljük, mindannyian így emlékeztek a Völgyre.
Márta Istvánékon keresztül én is, az összes Völgymunkás nevében köszönöm, hogy itt voltatok, s búcsúzom Tőletek azzal, hogy jövőre ismét lesz Völgy.”…
„P.S.: Találkozzunk jövőre, a 20. Művészetek Völgye Fesztiválon!”

jelen pillanatban úgy néz ki nem találkozunk, 19 völgy után nem lesz huszadik.

az utóbbi évek már nehezen szerveződtek, Márta István mindig megkongatta a harangot és elmondta, hogy végveszély van, kell a pénz, mert egyébként nincs nyitás csak elmaradás, de aztán mindig érkezett zsé. annyi mindig, hogy legyen völgy. elmaradó programokkal, apróbb, nagyobb változtatásokkal, de mindig volt valahogy.

idén nem lesz. hacsak ez a bejelentés nem egy előrehozott kongatás. azt meg csak a bennem lévő kisördög kérdezi, hogy 20 év alatt miért is nem lehetett önfenntartóvá tenni a fesztivált? 250 ezer látogató, mert tavaly állítólag annyi volt, talán elégséges lenne ehhez.

*örülök, hogy tényleg nem oda. a ‘marketingfogásról’ pedig meg van a véleményem.

 

12 thoughts on “nem oda Pula!*

  1. Ma délelőtt a Gondolat-jel műsorban jelentette be hogy nem lesz.

  2. Rövidül a Sziget, elmarad a Völgy… elég uncsi nyarunk lesz…

    Mondjuk Kapolcsra idén úgyse tudtam volna elmenni, ez már most biztosan látszik.

  3. Márta Pista minden évben azzal nyit, hogy idén nem lesz. Aztán mégis. Szerintem spanolják a reménytelennek tűnő helyzetek, másrészt ezzel a stratégiával több pénzt tud összekalapozni.

  4. SzuperApu, nem így van. Ennyire korán, és határozottan még nem jelentették be sohasem. De holnap a sajtótájékoztató után okosabbak leszünk.

  5. Hivatalosan nem szokta. Ja. De reményre ad okot, hogy nem először kiált farkast…

  6. csák

    nem igaz, hogy ezt minden évben el kell játszani.
    egy szaki igazán elmagyarázhatná már nekik, hogy ez rossz stratégia.

  7. ropy

    Ott voltam az elsőn és később is elmentem egyre-egyre.
    Elüzletiesedett világ lett az.
    Nem kár érte.

  8. Na, de milyen überállat lenne, ha tényleg elmaradna és akkor csak a keménymag menne le, mint régesrégen. Innánk, ennénk, és egészen biztos vagyok benne, hogy színház és koncert is akadna. De nem lenne tömeg, álkulturisták, neon és hiszti. Yehh!

  9. Ana! Én felajánlottam, hogy Szegedről az összes művészeti csoportot leviszem, akik az egyetemhez kötődnek. Színház, zene, irodalom. Egy udvart meg tudnék tudnék tölteni minőségi kultúrával, ingyen. Szerinted kell?
    k.

  10. Igen. Szerintem kell! Nagyon is.
    És ami nem kell, az a elmúlt 6-7 év tendenciája.
    Most komolyan, a pénz java része lényegében arra kell minden évben, hogy egyre neonosabb legyen.
    Én is simán leszerveznék 4-5 előadást ingyen. És azt hiszem nem egy együttes állna be a szervezés háta mögé, hogy jön ingyen és toljuk.
    Az biztos, hogy én ott leszek idén is, ahogy minden évben.

  11. Bűvészetek Völgye?!? Kész.

Comments are closed.