nem oda Pula!*

“Kapolcs újra csendes. A főutcán (jó esetben) tízpercenként látni egy-egy autót. Kiürültek az udvarok, a Malom-sziget, eltűntek a színes-tarka sátrak, Cili néni kocsmája ismét féltízkor zárhat. Elmentek a Völgylátogatók. Hazamentetek.”
– így kezdődött a tavalyi völgybúcsúztató levél és így ért véget:
“Egyszóval nehéz megítélni ennyi év után, mi rejlik a titok mögött, amely legendává tette a Völgyet, ám tagadhatatlanul jólesően olvassa Márta István és Galkó Balázs (no meg Pallagi Anikó) a számukra hagyott búcsúlevelet, melyet egy névtelen Völgylátogató tett le az asztalunkra a fesztiválirodában. Reméljük, mindannyian így emlékeztek a Völgyre.
Márta Istvánékon keresztül én is, az összes Völgymunkás nevében köszönöm, hogy itt voltatok, s búcsúzom Tőletek azzal, hogy jövőre ismét lesz Völgy.”…
“P.S.: Találkozzunk jövőre, a 20. Művészetek Völgye Fesztiválon!”

jelen pillanatban úgy néz ki nem találkozunk, 19 völgy után nem lesz huszadik.

az utóbbi évek már nehezen szerveződtek, Márta István mindig megkongatta a harangot és elmondta, hogy végveszély van, kell a pénz, mert egyébként nincs nyitás csak elmaradás, de aztán mindig érkezett zsé. annyi mindig, hogy legyen völgy. elmaradó programokkal, apróbb, nagyobb változtatásokkal, de mindig volt valahogy.

idén nem lesz. hacsak ez a bejelentés nem egy előrehozott kongatás. azt meg csak a bennem lévő kisördög kérdezi, hogy 20 év alatt miért is nem lehetett önfenntartóvá tenni a fesztivált? 250 ezer látogató, mert tavaly állítólag annyi volt, talán elégséges lenne ehhez.

*örülök, hogy tényleg nem oda. a ‘marketingfogásról’ pedig meg van a véleményem.