Egy szerelem három éjszakája

Bevallom, felkészületlenül huppantam bele a Kamaraszínház (Nagymező u. 7.) nézőtéri székbe március 3-án, este 19.00-kor.

Ajánlották ismerősök, hogy nézzem meg az Egy szerelem három éjszakája című előadást, én pedig elfogadtam. Igen ám! De azt senki nem mondta (én meg nem kérdeztem), hogy ez bizony egy zenés darab.

Ami abból a szempontból jelent problémát, hogy nem szeretem a zenés-éneklős előadásokat. Így amikor elkezdődött riadt szemmel tekintettem körbe, hogy „jesszusom, na most mit csinálok a következő 2 órában…..”! De az esélyegyenlőség lelkes híve vagyok, így ültem, figyeltem, hallgattam. És amit láttam, az tetszett (jokkmokk látá, hogy jó….).

Az események középpontjában egy fiatal szerelmespár áll és a három legjelentősebb éjszakájuk. Az érzéseik erősek, a világ körülöttük kegyetlen és bolond. Hiába akarnak csak egymással lenni, nem tehetik, a háborút nem tudják kizárni egy ajtóval. Újonnan szerzett szerelmi fészkük átjáróház lesz ellenség és barát számára egyaránt.
Az éneklések nem mindig voltak tiszták (élő műsor során ez teljesen belefér).

Ami számomra zavaró volt, hogy sokszor „nem hittem el” a színészeknek az alakításukat. Olyan fura érzésem volt, hogy nem belülről formázzák meg azokat. Néha szinte hallottam a rendezőt, ahogy utasítja, hogy ezt így mondd-azt úgy csináld. Dolmány Attila és Kishonti Ildikó játékát az első levegőtől az utolsó ruhalibbenésig „elhittem”, a többiekével kapcsolatban azonban sokszor visszazökkentem a kényelmetlen székembe.

Mindezeket egybevéve remek előadás volt: az egyik pillanatban „heherésztem”, míg a következőben döbbenten bámultam a történéseket…

A Darabot Makk Károly rendezésében láttam, a szereplőosztás a következő:

Bálint – Dolmány Attila
Julia – Szabó Margaréta
Viktor – Kerekes József
Bíró – Körtvélyessy Zsolt
Sándor – Németh Kristóf (tv-sorozatból ismerős lehet….)
Károly – Jánosi Dávid (szintén…)
Melitta – Kishonti Ildikó (SZUPER VOLT!, igazi SzínészNŐ:)

Az előadások időpontját a Budapesti Kamaraszínház oldalán tudjátok megnézni.

És ezeket a sorokat olyan ember írta, aki nem szereti a zenés darabokat…

Szóval annak, aki szereti, még jobb élmény lesz.