miazavendigó?

Ki képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfeszten? Rúzsa Magdi, ezt mindenki tudja. És kik képviselték majdnem hazánkat? Ez már egy fogósabb kérdés, és gondolom sokan rácsodálkoznak a válaszra: a Wendigo. Miazavendigó?

A név sejthetően sokaknak nem mond semmit, éppen ezért érdekes a hajszálnyi lemaradás az első helyről. Persze az első helyezetten alapvetően senki nem lepődik meg, bár ott volt Magdus élő performansza a közszolgálatin fél órával a szavazás lezárása előtt, szigorúan az egyenlő esélyek végett, ésígytovább. Nem érdekes. Valamiért eljutottak ide a fiúk, mint ahogyan a Szigetre is eljutnak ismét, augusztus 11-én (szombaton) öt órától játszanak a HammerWorld Színpadon.

A kérdés persze továbbra is adott: mi az a Wendigo? Ha nagyon röviden kéne összefoglalni, azt mondanám, dallamos ének keményebb zenével ötvözve. De a történet nem csak erről szól, van ott még mondanivaló is – angol szöveggel, ebben a stílusban szinte kényszer, csak itt elmarad a jól ismert hunglish akcentus -, meg összetettebb témák, szerkezetek. Nem Tankcsapda, nem Hooligans, nem Ossian, nem No Thanx. Valami egészen más.

Elmondom a koreográfiát: belehallgatsz egy rakás számba a honlapjukon vagy a myspace-en, beállítottságtól függően megtetszik a Broken, Thousand Voices avagy a Butterfly, netán mindhárom, és kijössz a Szigetre megnézni/hallgatni őket. Utána pedig lehet ítélkezni róluk, meg a magyar underground rockzenénéről úgy általában.

One thought on “miazavendigó?

  1. smileye

    bizonyám! és régebben az énekesnek volt egy prog.metal bandája, Stonehenge volt a nevük. az is majdnem ilyen jó volt. még volt egy Vendigo c. számuk is. :)))

Comments are closed.