BalaTONE Fesztivál – Fellépők

Előzőleg már kitárgyaltuk a helyszín sajátosságait, most lássuk a

leglényegesebb pontot, a fellépők listáját! Ha egy mondatban össze
kellene foglalni, akkor azt mondanám, hogy változatos, de nincs semmi
óriási meglepetés. Azonban ha a jegyárat nézzük, akkor bőven megéri,
már csak azért is, mert nagyjából mindenki megtalálhatja az ízlésének
megfelelő zenéket.

A két legnagyobb név az Asian Dub Foundation és a Dog eat Dog, éppen ezért kicsit érthetetlen számomra, hogy miért van átfedés a koncertjeik között. Fellép természetesen a hazai zenei élet színe-java is, a legkülönbözőbb stílusokból.

Kezdetnek nézzük a VIVA színpadot! Gondolom senki sem lepődik meg azon, hogy itt leginkább a mainstream előadók/együttesek képviselik magukat. A KFT, Irígy Hónaljmirigy, Jamie Winchester, Kispál és a Borz, Zanzibár, Hooligans, Tankcsapda nevek hallatán nyilvánvaló, hogy ez lesz a helyi nagyszínpad.

A legkülönlegesebb helyszínnek a Borsodi Malátabár ígérkezik, ahol többek között unplugged (akusztikus hangszerekkel) lép fel a Pokolgép, a Roy&Ádám trió, a Strong Deformity, valamint a United.

A Red Beach Boutique az elektronikus zenék kedvelőinek nyújt majd menedéket, ők már szerda éjjel is működni fognak, míg a Café leginkább az alternatív, ska és reggie ismertebb neveit (Hiperkarma, 30Y, PASO, LB27) sorakoztatja fel.

Végül a DeWalt színpad lesz az elsődleges célpontja az ilyen rockerfajzatoknak, mint amilyen én is vagyok. Bár itt is megjelenik a mainstream, vagyis a rock mainstream (Road, Depresszió, Aljas Kúszóbab), leginkább a pénteki napra lesz érdemes odafigyelni, amikor is eldördül a BPRNR kollektíva nehéztüzérsége (Superbutt és Subscribe, valamint még csütörtökön az új énekessel rendelkező Insane), és fellép még a Neck Sprain és a Mangod, akik hamarosan kiadják az első albumukat.

A fenti nevek azt hiszem igazolják, hogy hacsak nem vagy egy szűkebb rétegzene (mittomén, death metal) elvakult rajongója, szerdától ott a helyed Zánkán!