Balaton, molotov, koktél

Holnap kezdődik a Balaton Sound Zamárdiban, és egészen vasárnapig tart. Lehet neki örülni nagy erőkkel mindenkinek, aki szeretei, aki jön, aki marad, aki élvezi. Persze vannak, akik ennek nem örülnek, ilyenek ezek a zamárdi nyaralók.

…Moltov koktéllal akarják megdobálni a Zamárdiban július 12-én kezdődő Balaton Sound nevű zenei rendezvényt. Erről kapott névtelen levelet a település polgármestere. A kézzel írott levél szerzője azt állítja: sok környékbeli tüntetni akar a polgármesterei hivatal előtt, de vannak, akik radikálisabb megoldásokat akarnak alkalmazni, és itt hozza szóba a molotov koktélok dobálását. A magát nyaralótulajdonosként feltüntető szerző arra is kitér, hogy Zamárdi üdülőhely és nem disco… (sonline.hu cikk)

Mindenesetre nem kell nagyon megijedni, hiszen a város vezetése és a fesztivál szervezői elsimították az ügyet egy közös megbeszélésen – remélhetőleg. De ha már koktélokról van szó, a Balaton Soundon sem lesz belőle hiány, hiszen végülis egy óriási, négynapos koktélparty lesz, minden bizonnyal nagyszerű hangulatban, főleg ha az időjárás is mellénk áll. Kicsit nézzünk bele a programba.

Bár az első napon még a Nagyszínpadon nem lesznek fellépők, így is találhatunk érdekes programokat. Az idén húsz éves Kispál és a Borz csendesülős koncertet ad, szinfónikus zenekarral, tokkal vonóval. Előttük a Quimby ugyancsak akusztikus, csendesülős formációjával lép majd fel. Az elektronikus zene kedvelői Darren Emerson, Eric Prydz, Yonderboi és Sterbinszky produkciójára ugrálhatnak. A nap egyik csúcspontjaként, a hattagú oszták együttes, a Bauchklang mutatja meg hogy hogyan lehet hangszerek nélkül is kiváló produkciót nyújtani.

Vigyázzunk, hiszen 13-ra esik a hétvége első napja, hátha eltalálnak valakit az alacsonyan szálló koktélok. Viszont ha már kisportoltuk és strandoltuk magunkat a parton, akkor délután négykor megnézhetjük a Belgát, az Anima Sound Systemet, illetve az aznapi világsztárt, a Basement Jaxx-ot. Úgy látszik, a szervezők az elektronikus zene irányába vetette a fő csapás egy részét, hiszen ezen a pénteki napon ebben a műfajban is világsztárok zenéjét élvezhetik az ezt kedvelők: Madrid de los Austrias, Roger Sanchez, Adam Freeland…

A szombati naplementéig – ami alá az aláfestő zenét José Padilla szolgáltatja – a Colorstar és az Emil Rulez! produkciójában élvezkedhetünk, illetve este egy érdekes koncert tanúi lehetünk, hiszen itt lesz az Oi Va Voi. Az ügyeletes világsztár előadó, a Brand New Heavies lesz ezen a napon.

A rendezvény utolsó napjára hagyták a szervezők a molotov koktélként robbanó Beastie Boys fellépését, ami a fesztivál leghúzósabb neve talán. De itt van még a PASO és Tiga is, hogy pár nevet említsek az ezen a napon fellépők közül.

Na de aztán nem is húzom tovább itten az olvasók idegeit, holnap felkerekedés az útra, aztán ottlevés több napig, tömény élvezet. Legbővebb információk itt vannak, alant pedig még megtekinthető a Balaton Sound reklámfilmje. Hát akkor jó szórakozást, és majd érkezem az élménybeszámolókkal, képekkel, meg mittudomén.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Balaton Sound után szabadon Vége lett, szép volt, jó volt, köszönjünk, ennyi. Jövőre ugyanott; hozzon magával mindenki még egy embert. Na de kicsit bővebben. Lemaradtam a vasárnapi élménybeszámolóval, bár ezt már sokan leírták helyettem. A PASO cáfolhatatlanul hazánk egyik leg...
kezdődik! bő egy óra múlva kezdődik a Balaton Sound fesztivál. kiválogattam pár fellépőt a mai programból, amire mindenképpen elmegyek, mer érdekelnek, hogy azért mégiscsak na. egyébként én is egy óra múlva ülök vonatra, hogy aztán többórás megpróbáltatások ut...
Ébresszük fel a Balatont! Hát (tudom hogy háttal nem kezdünk mondatot) tegnap ténylegesen elkezdődött a Balaton Sound, nagy erőkkel, hangokkal, fényekkel, dübörgéssel, emberekkel. Vörösökkel, barnákkal, szőkékkel, feketékkel, rasztákkal, kopaszokkal, hosszúhajúakkal. A Quimb...