szigetnow. 06.08.10. deathbystereo @hammerworld

második menetben metálfény. tegnapi cimborámnak visszafizettem a kölcsönt: kamatostul. ugyan a ministry-re jómagam is kíváncsi voltam, de a tervem az volt, hogy az ipari fémcsattogást követően úszom a meduzákkal, vagy csak simán hülyére iszom magam. nem gondoltam volna, hogy az utóbbi csak részben sikerül az extrém nedvfelszívóképességgel megáldott kajáknak hála (damn you, haspók falatozó! :), az előbbi meg egyáltalán nem játszik, mert egészen véletlenül ottragadtam a hammerworld sátorban.

jó volt? részben. de előbb pár szó a ministry-ről: előszeretettel hasonlítgatják a NIN-hez és a skinny puppy-hoz, de a koncerten vajmi kevés közük volt a fenti industrial metalhoz: egyszerűen csak zúztak, s bushtól vagdostak be hangmintákat. igen, már megint busht baszogatják. a mellékelt képvarázs is róla, bin ladenről, a háborúról, a rasszizmusról, a média rossz hatásairól stb. szólt: kicsit fárasztó már ez a direkt politizálás. a koncert első fele összefüggő dzsdzsdzsdzs volt, aztán mikor előkerültek az oldie-k, a színvonal határozottan megugrott, a visszatapsolást megelőző közel 10 perces csoda pedig már-már toolra emlékeztetett.

koncert után jobbra el az első kívánatos kajastand irányába. az árak so-so, az adagok okésak, az ízek frankók, a kalóriák pedig… nos, a szigeten csak hízni lehet. ezúttal elmaradt az ismerős-invázió is: többen panaszkodásnak vették a tegnapi litániám, pedig dehogy. azért néhány lány így is hozzánk csapódott, s ők vittek minket a rosszba (=MH), de tervszerűen.

szóval, akkor jöjjön HC az arcomba. azt már korábban is megvitattuk, hogy majd minden stílusban van hardcore, jómagam részben thunderdome-okon nőttem fel, azért lettem ilyen tökkel és pöröjjel ütött, szóval tudtam, hogy kb. mire számítsak. ütös-verős-földbedöngölős zúzásra, arra. a death by stereo kiskerti system of a down élményt nyújtott: áriázás vs. hörgés, s nincs olyan tíz másodperc, amelyben ne lenne ütem- vagy szólamváltás. pont ezért nehéz nekem ráhangolódni erre a zenei stílre, de azért most érzem a nyakam a headbangeléstől.

a következő banda, a sick of it all már húsz éve porondon van, jól meg is töltötték a hammerworld sátrat, én a death by stereót mégis jobban élveztem: ez utóbbi már massza volt az előző kavalkádjához képest. de az is lehet, hogy a figyelmemet a két koncert között elfogyasztott sörök és kaják belső közösülése kötötte le.

fémes ízek után valami könnyedebbre vágytam: de hiába terelgettem gondolataimat a mokkacuka! irányába, ahol tegnap éjjel a kisérletezgetősebb outrage volt porondon, jómagamat csak nem sikerült. ehelyett találkoztam egy régi (jó) virtuális ismerősömmel, aki a djuice sátorban szervált promó-ajándékok prezentálásával volt elfoglalva. na jó, ideje hazamenni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kúl verdák, mocskos kicsi szájak A tervezetthez képest késve indulunk, de hát a késés ideje fordítottan arányos a leküzdendő távolsággal, valószínűleg ez örök törvény. Kifelé menet a tegnapihoz hasonló jelenségbe botlunk, de ma a feltuningolt(?) külsejű járgányok viszik a vizuális p...
A gyulafirátóti szörny akcióban :: Sub Bass Monster :: Van nekünk Zana Zolink, kicsi Dope-unk meg Nagy Dope-unk, gengsztereink, maffiózóink, Ja Rule klónunk meg 50 Cent reinkarnációnk és 'hál Istennek Máté Szabolcsunk alias Sub Bass Monsterünk. Ő nem mond olyat, hogy "...európa gengszterei csakis a cigán...
Nem a mi napunk Hétfőn hajnali háromkori fekvés után reggel telefonon bejelentkező, majd egy percen belül lakhelyünkre be is toppanó szerelő ébreszt, alvásnak tehát annyi, ettől aztán összezavarodva bal lábbal kelünk ki az ágyból, amit még azzal is súlyosbítok, hogy...