Madonna mia, csak nem Pesten?!

Madonna nemrég csinált új lemezt Hard Candy címmel, nyilván erre a gondolatkörre utal a 2008-2009-es turné címével, a Sticky & Sweettel,

és nem valami másra, bár túlfűtött erotikát kommunikálni 48 évesen,
stadionszinten érdekes kihívás lehet. Akárhogy is, a popzenében
évtizedek óta stabilan jelen lévő énekesnő nyáron Magyarországra is
beteszi a lábát.

Lesz Pesten Madonna-koncert nyáron, hallottad? Épp most láttam az új Guy Ritchie-filmet, ott is rakenrollról volt szó, az exnejét meg, bár a pop királynőjeként is szokták emlegetni, tavaly induktálták a Rock’n’Roll Hall of Fame-be (olyannyira, hogy Iggy Pop és a Stooges játszottak két számot, és ha valaki rakenroll, akkor Iggy Pop biztosan), ez is jelenthet valamit, ezen gondolkodtam. Mindenestre nekünk is alkalmunk nyílik saját szemünkkel megfigyelni, pontosan mit jelent mindez, és hogy Madonna mennyire is van a rakenroll közelében: a hivatalos oldal új hírei szerint  2009 nyarán már másodszor söpör végig Európán a Sticky and Sweet névre keresztelt turné, ezúttal pedig Magyarországot is érinteni fogja (ezt a menedzsment már tavaly megígérte egyébként). Ez biztos. Készülhetünk a Kincsem Parkba augusztus 22-én.

Madonna egyébként klasszikus példája annak az énekesnek, akin a 80-as években leginkább csak röhögtünk, aztán hogy, hogy nem, hirtelen ‘igényes’ zenévé vált, és úgy kellett tenni, mintha mindig is jó lett volna. Egy ideig még ezen is lehetett (sőt, muszáj volt) röhögni, de a Ray of Lighttal és az American Life-fal végül sikerült küzdelmesen (és bizonyos szempontból egészen brilliánsan és diadalmasan) bizonyítani, hogy tényleg jó. Ez a két lemez az életmű valódi csúcsa, ezekkel olyan méltóságteljes, markáns, ámde könnyen befogadható és élvezhető popzenét rajzoltak körbe ő meg a sztárproducerek, ami a kétezres évekre most már tényleg jóvá tette az összes 80-as évekbeli megbocsáthatatlant, és azóta is nyúlja mindenki még az effektjeiket is. Az American Life szövegei a szalon-megbotránkoztatással is kacérkodtak, olyannyira, hogy a címadó dal videóját még cenzúrázni is kellett, aminél jobb reklám persze nem is lehetne. Az utóbbi években aztán Madonna a nagyon elektronikus, ‘urbánus’ (vagy milyen) tánczenék felé fordult vissza a Confessions on a Dance Floorral, ezt követte tavaly a Hard Candy című, immár tizenegyedik lemeze, ahol több számban is a két Timbbel (Timbalanddal és Justin Timberlake-kel) dolgozott együtt. Feszülten várjuk, hogy sikerül a Kincsem Parkbó denszflórt csinálni a színpadi show-hoz; és azért ne felejtsük el, Abba-feldolgozás ide vagy oda, ez a nő benne van a Rock’n’Roll Hall of Fame-ben.

5 thoughts on “Madonna mia, csak nem Pesten?!

  1. Hát, kiváncsi leszek. Jegyár legalább 25ezer szerintem, de még így is esélyes a teltház (Madonna azért Madonna, na).

  2. Szerintem simán AC/DC effekt. Elkel, mielőtt felébredne a perem réteg.

  3. KÍváncsi vagyok, a Kincsem Parkban lóversenyen már voltam:)

  4. már az erotica-val bizonyítva lett. :-))))

  5. KÍváncsi vagyok, a Kincsem Parkban lóversenyen már voltam:)

Comments are closed.