Északi metalbanda csalogatja a telet a Barba Negrába

Alig robogott ki a Insomnium turnébusza a Rockmaraton kapuján, már itt is az új feljegyzendő dátum: november 26-án a magyar rajongók a második önálló budapesti klubkoncertjén láthatják a a bandát, ezúttal a Barba Negra Music Club színpadán.

A melodikus death metal finn képviselői 2002-ben kezdték építeni jelenleg hét stúdióalbum alkotta életművüket. A kezdetben őket jellemző nyers skandináv melodeath témákhoz a 2008-as Across The Dark lemeztől kezdve gazdagabb dallamvilág, atmoszférikus háttérhangszerelés és olykor tiszta vokálok is társultak, kialakítva az együttes sajátos megszólalását. Nagyobb áttörést a 2014-es Shadows Of The Dying Sun – és az underground slágerré váló While We Sleep – fogadtatása jelentett, mely albumot a szaksajtó is a stílus meghatározó, valamint az év legjobb metal albumai közé szavazta világszerte. Legfrissebb anyaguk a 2016-os Winter’s Gate: egy viking történetet elmesélő konceptalbum, amit a zenekar az elmúlt években adott koncertjein kizárólag egyben volt hajlandó eljátszani – erre akár a novemberi bulin is számíthatunk –, október 6-án pedig a nyolcadik album is megjelenik, melynek címét és dalait egyelőre homály fedi.

A finnek útitársa az amerikai The Black Dahlia Murder lesz: a csapat pályafutását nyolc album, és európai társainál számottevően durvább, a svéd Carcass és más old school skandináv bandák munkásságát idéző death metal fémjelezi. A turné harmadik résztvevője a STAM1NA nevű heavy metal zenekar, szintén Finnországból – a szinte csak hazájában népszerű csapat minden dalszövegét anyanyelvén írta.

A koncert 2019. november 26-án, a Barba Negra Music Clubban kerül megrendezésre. Jegyek 5900 Ft-os early bird áron kaphatók a Rock1, a Ticketportal és a Tixa online rendszerében, a Barba Negra Track jegypénztárában, valamint postai utánvéttel a www.concerto.hu oldalon. A normál elővételes jegyár szeptember 2-tól 6900 Ft, a koncert napján 7900 Ft. További infókért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!