Igazán veretes az A38 sátor idei programja a Szigeten

Bátran kijelenthetjük: ez az utóbbi évek legjobb Sziget programja! Igazán kurrens, népszerű és aktuális előadókat sikerült idén lekötni – és nem csak a Nagyszínpadra. Itt az idő hát, hogy megnézzük részletesebben a méretében kisebb, de előadók tekintetében egyáltalán nem kevésbé izgalmas A38 színpad felhozatalát.

Fotó: Sziget FB

Ide érkezik majd a napokban jelent meg az ambient pop jelenlegi egyik legmenőbb zenekara, a Cigarettes After Sex és velük együtt az új kislemezük, melyet az alternatív média ismét maximális pontszámmal díjazott, van még kérdés?

Cigarettes After Sex – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Cigarettes After Sex performing live in the KEXP studio. Recorded September 8, 2017. Songs: K. Sunsetz Sweet Apocalypse Host: Morgan Audio Engineer: Kevin Suggs Cameras: Jim Beckmann, Scott Holpainen & Justin Wilmore Editor: Jim Beckmann http://kexp.org http://www.cigarettesaftersex.com

Az idei Sziget legszerethetőbb figurája és a világ legszerethetőbb blues-zenésze Seasick Steve. Annak ellenére, hogy Steve egy fiktív élettörténetet épített maga köré és simán elhitette a világgal, hogy önmagánál tíz évvel idősebb egyszerű muzsikus, aki utcazenélt, miközben korábban volt sessionzenész, hangmérnök, sőt állítólag ott dolgozott a Nirvana Nevermind albumának stúdiómunkálatain is, amikor leleplezte magát, senki nem sértődött meg, sőt. Maga készítette gitárjai legendásak, dalai tizen- és huszonévesekkel fedeztette fel újra a bluest, mindamellett rendkívül szuggesztív előadó.

Seasick Steve – Walkin’ man

Pinkpop 2012

A Sziget mindig is odafigyelt a brit gitárzenekarokra, elég csak a Franz Ferdinand első szigetes koncertjére (amin nem mellesleg mi is ott voltunk) emlékezni pályafutásuk felívelésekor, amikor még Habsburg György is kilátogatott megtekinteni a „császári és királyi” zenekart. A Shame ismét a jelen izgalmát kínálja, pedig azt gondolhatnánk, hogy az elmúlt tizenakárhány évben szinte minden hangot, hangzást, tempót és dallamot összelegózott a zeneipar.

Shame – One Rizla (Official Video)

„One Rizla” from ‘Songs Of Praise’ out January 12, 2018 on Dead Oceans Pre-order ‘Songs Of Praise’ / Stream „One Rizla” – https://shame.lnk.to/songsofpraise Credits: Luke Bather, Director Stefan Yap, DOP Adrian Palmer, „Farmer” Jon Stroud, Executive Producer Alasdair Mitchell, Producer Arran Green, 1st AC Tom Diffenthal, 2nd AC Emily Johnson, Runner Craig Womersley, Runner Ted Tomkins, Runner

Nem szeretnénk most arra hivatkozni, milyen gitárzenekarok érkeztek Manchesterből az elmúlt évtizedekben, maradjunk annyiban, hogy Jonathan Higgs zenekara, a Everything Everything okkal került az idén 15 éves A38 hajó szigetes színpadára: kiválóan összegzik a brit popzene legjobb pillanatait indie-től a radioheades megoldásokon át az elektronikáig és remélhetőleg, azon is túl.

Everything Everything – Night of the Long Knives (Official Video)

Everything Everything – Night of the Long Knives (Official Video) Get our album ‘A Fever Dream’ here: http://smarturl.it/AFeverDream Directed by Kit Monteith (www.kitmonteith.com) Produced by Joseph & Joseph (www.2jo.uk) Director of Photography: Alistair Little Lighting Assistant: Georgiana Ghetiu Jib Operator: Jon Brady Thanks to Dan Parrot and Low Four Studios,

A 2010-ben Melbourne-ben alakult King Gizzard & the Lizard Wizard 2012-ben adta ki első lemezét 12 Bar Bruise címmel, azóta pedig elképesztő ütemben születnek az újabbnál újabb lemezeik. Csak a tavalyi évben öt (!) stúdióalbummal álltak elő. Soknak hangzik? Naná, de amíg ilyen számok vannak rajta, mint az alábbi, ki bánja ezt?

King Gizzard & The Lizard Wizard – Rattlesnake (Official Video)

Created by Jason Galea

Chet Faker jelenleg inkább ismét eredeti nevén, Nick Murphyként koncertezik: ő az a poszt-poszt-poszt elektronikus zenei producer, aki zseniális videókkal lepi meg a világot egy-egy single megjelenése kapcsán, sőt magyar vonatkozása is van, hiszen forgatott neki a budapesti Umbrella stábja is.

Chet Faker – Gold (Official Music Video)

The official music video for Gold, taken from Chet Faker’s debut album ‘Built On Glass’.

Bővebb programleírások és teljes bontás (nem csak az A38 színpadról a lenti linken)!

(sajtóanyag: sziget.hu)

Sziget Fesztivál 2018.
2018. augusztus 8-15.

Budapest, Hajógyári-sziget
További infók erre