Tíz év után visszatér az A38-ra a Hatebreed

Tíz év után ismét az A38 Hajó fedélzetére tér vissza Jamey Jasta zenekara, a connecticuti Hatebreed! Az ezredforduló egyik legmeghatározóbb metalos hardcore erőműve az utóbbi években többször is visszatérhetett Magyarországra, ám az aktuális nyári turnéjukat egy exkluzív klubkoncert erejéig félbeszakító ötös most egy kordonoktól mentes, önfeledt főzenekari buli erejéig látogat majd Budapestre az European Confessional Tour jegyében. Belépők korlátozott számban már kaphatók az A38 Hajó honlapján és jegypénztárában augusztus egyik, ha nem a legdurvább eseményére.

hb
Hatebreed

A zenekar legutóbbi lemeze, a The Concrete Confessional minden értelemben egy új kezdet volt a Hatebreed számára, hiszen Jamey-ék 1994 óta kellően hosszú utat jártak be ahhoz, hogy megtalálhassák saját, önazonos hangzásukat a thrash metalos riffekben és groove-okban, valamint a hardcore/punk gyorsaságában és attitűdjében. „Kevés jobb érzés van annál, mikor az erősítőkből felüvöltő riffek megütik a mellkasod, és a dalszövegek olyan szikrát adhatnak, amik egyből feltöltenek: ez a mi zenei DNS-ünk. Azok lehetünk, akik akarunk, semmilyen trendnek nem kell megfelelnünk.” – nyilatkozta Jamey a tavaly megjelent album egyik interjújánál, és a lemezt megelőző turnék épp elég impulzussal tölthették fel a zenekart is. A Hatebreed a lemez felvétele előtt turnézhatott a Slipknottal, a Black Label Society-vel, eljuthatott az Ozzfest Japanre, a lengyel Woodstock fesztiválon négyszázezer (!) embernek játszhattak, valamint a Motörhead saját Motörboatján is közvetlenül a Slayer és Lemmyék előtt léphettek fel. Ilyen élmények után a zenekar egyből stúdióba vonult, hogy Zeusszal (Soulfly, Rob Zombie) és Josh Wilburral (Megadeth, Lamb of God) felvehessék az új lemezüket, ami már a Nuclear Blast gondozásában jelenhetett meg.

Hatebreed – I Will Be Heard

Music video by Hatebreed performing I Will Be Heard. YouTube view counts pre-VEVO: 1,838,322. (C) 2002 Universal Motown Records, a division of UMG Recordings, Inc.

A kilencvenes évek undergroundjából Grammy-jelölésig jutó, milliós lemezeladásokat produkáló Hatebreed augusztus 15-én, tíz év után ismét az A38 Hajón lép majd fel, ahol épp annyira borítékolható a teltház, mint az, hogy az I Will Be Heard, a Defeatist vagy a Live For This alapjaiban rengetik majd meg a fedélzetet egy önfeledt, kordon nélküli klubkoncerten.

Hatebreed (US)
2017. augusztus 15., kedd 20:00
A38 Hajó
Jegyár: 6900 Ft, elővételben: 6300 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.