PJ Harvey először jön hozzánk, mellé sok visszatérőt jelentett be a Sziget

Újabb előadókat jelentettek be a nyári, sorban a 25. Sziget Fesztiválra. Bár negyedszázados lesz az ország legnagyobb fesztiválja, „csak” 22 új előadót kaptunk ezúttal, de szomorkodni nincs okunk: először érkezik hozzánk az utóbbi idők talán legfontosabb brit előadója, PJ Harvey és még számos neves fellépő! Lássuk is őket!

szig
Sziget

Bár már a 80-as évek vége óta aktív, mégis csak először jut el hazánkba a britek büszkesége, PJ Harvey. Díjait és elismeréseit még felsorolni is hosszú lenne, maradjunk annyiban, hogy többek között 2011-ben hazavihette a a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-t az akkor megjelent Let England Shake albumával. Azóta megjelent még egy, sorban a 9. nagylemeze is, amiről szintén érkeznek majd dalok a Sziget Nagyszínpadára.

PJ Harvey mellett visszatérők is szerepelnek a 22-es listán: Alt-J-t már láthattuk a Szigeten, ahogyan a Rudimental is többször járt már hazánkban különböző fesztiválokon.

Érkezik még a Budapest c. számával itthon hatalmas népszerűségnek örvendő George Ezra is, illetve nálunk ünnepli majd 10 éves fennállását a White Lies is.

Nem múlhat el év Nagyszínpados ska-punk-reggae nélkül, ezt idén a Dubioza Kolektiv hozza nekünk, míg a másik végletet, vagyis az electro house-t (és a cukrászokat) Steve Aoki képviseli majd, illetve a dögös csaj DJ páros, a NERVO.

Az A38-ra érkezik majd a svéd garázsrock Mando Diao, az új-zélandi The Naked and Famous és a tavaly berobbant Anne-Marie.

Rajtuk kívül érkezik még drum’n’bass vonalon a brit legenda Andy C, míg a hip-hop mezőnyből az amerikai slammer-költő Watsky az erősítés. Fellép a Szigeten a pimaszul fiatal rock’n’roll négyes, a The Strypes, a brit alt-rock Nothing But Thieves, a svédek egyik új indie-pop-soul reménysége, LÉON, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő brit folk duó, a Bear’s Den. Hollandiából érkezik az indie-pop Chef’Special és a helyi pop-rock-színtér nagy kedvence, a De Staat. Szintén az A38 Sátorban lép fel az elképesztő partijairól híres amerikai DJ-producer, Valentino Khan, a francia Rone és a holland Weval live.

Jegyek és egyéb infók a sziget.hu-n, további fellépők és egyéb nyalánkságok hamarosan!