Ma 25 éves a Guns N’ Roses legendás lemezpárosa

Pont 25 évvel ezelőtt jelent meg a Guns N’ Roses talán legjobb lemezpárja, a Use Your Illusion I-II. Az összesen 30 dalt tartalmazó két lemezen olyan megunhatatlan dalok szerepelnek, mint a November Rain, a Live and Let Die, a Civil War és a Knockin’ on Heaven’s Door.

albumboritok
Albumborítók

A tengeren túlon 7-szeres platina és ’92-ben Grammy jelölt albumpár borítója egy észt származású művész, Mark Kostabi alkotása, aki egy Raffaello festményből merített ihletet a borítók elkészítéséhez (jobb oldalt).

A két lemez felvételekor a Guns N’ Roses már nem eredeti felállásában zenélt, mivel már az együttes tagja volt ekkor Dizzy Read billentyűst és Matt Sorum dobost a drogproblémákkal küzdő Steven Adler helyett. Illetve ez az utolsó album, amin még játszott a gitáros és dalszerző Izzy Stradlin.

És még egy fontos dolog a lemezzel kapcsolatban: ez az utolsó, saját számokat tartalmazó lemez, amin együtt zenél Axl és Slash, a később megjelent ’93-as albumukon már csak feldolgozásokat játszottak.

Szóval, a neves évforduló alkalmából vegyük elő újra ezt a két klasszikust, íme:

Guns N’ Roses – Use Your Illusion I (Full Album) 1991

Use Your Illusion I is the third studio album by the American rock band Guns N’ Roses. It was the first of two albums released in conjunction with the Use Your Illusion Tour, the other being Use Your Illusion II.

Guns N´Roses – Use Your Illusion II Full Album [Link to Download]

Songs: 1. Civil War 2. 14 Years 3. Yesterdays 4. Knockin’ on Heaven’s Door 5. Get in the Ring 6. Shotgun Blues 7. Breakdown 8. Pretty Tied Up 9. Locomotive 10. So Fine 11. Estranged 12. You Could Be Mine 13. Don’t Cry 14. My World Link to Download: http://adf.ly/1cBpQG

Vagy ha csak a világ legjobb pusztában gitározós-zongorázós klipjét akarjátok betenni, akkor tessék:

Guns N’ Roses – November Rain

Music video by Guns N’ Roses performing November Rain. YouTube view counts pre-VEVO: 6,894,036. (C) 1992 Guns N’ Roses #VEVOCertified on June 24, 2012: http://www.vevo.com/certified http://www.youtube.com/vevocertified