Márciusban Sabaton és Accept a Barba Negrában!

Mindenkinek, aki ezidáig a falat kaparta egy újabb Sabaton koncertért, megnyugtató hírünk van: igaz, idén kivételesen nem látogat el hozzánk a svéd csatametal brigád, március 5-ét viszont már most érdemes kék-sárga filccel kihúzni a koncertnaptárban, ugyanis a zenekar jövő évi albumturnéja a Barba Negra Music Clubot is útba ejti!

Ha van zenekar, aki versenyre tud kelni Guettával és a Parov Stelarral magyar fellépések számának terén, akkor az a Sabaton: 2007 óta nem volt olyan év, hogy a háborúmániás heavy/power együttes meg ne fordult volna legalább egyszer hazánkban. A banda jelenleg új albumának rögzítésével van elfoglalva, mely augusztus 19-én kerül kiadásra The Last Stand címmel – nem újdonság, hogy az anyag ismételten a zenekar kimeríthetetlen témája, az emberiség háborúi köré fonódik majd. A bandatagok több interjúban is említették, hogy mennyire szeretnek magyar földön muzsikálni; ami nem is meglepő, ha tudjuk, mekkora ázsiójuk van nálunk. A magyarok szeretik a Sabatont, így ők is viszontszeretnek minket: kaptunk már tőlük magyar zászlós turnépólót, albumborítóikat évek óta a Bornholm-gitáros Sallai Péter készíti (az új anyagnál sem lesz másképp), Joakim Brodén énekes minden itteni fellépésükön szorgalmasan tanul magyarul, ezúttal pedig talán a régóta ígérgetett magyar történelmi tematikájú dalból is lesz valami. A Sabaton fellépései nálunk rendre teltházasak, szabadtéren dől a piró, újabban pedig egy tankot is magukkal visznek Joakimék a színpadra – aki nem értené, annak itt egy hangulatkép a tavalyi FEZEN-ről.

A svédek egy különleges vendéget is hoznak magukkal a turnéra: ők pedig a német Accept, akik még a ’80-as évek metal-viharában acélozták magukat underground legendává Európa-szerte. Ezután számos, mai napig le nem rendezett vita következtében a banda feloszlások és újjáalakulások között pattogott; végül 2009-ben Mark Tornillo énekes érkeztével vált újra működőképessé a zenekar. Az Accept azóta reneszánszát éli: a banda sikeresebb, mint valaha, újkori lemezeik mindegyike méregerős heavy/power anyag, 2017-re pedig ismét friss album várható – hogy elkészülnek-e vele a turné kezdetéig, annak csak a gitáros főnök, Wolf Hoffmann a megmondhatója.

ACCEPT – Teutonic Terror (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Official Music Video for ACCEPT „Teutonic Terror” from „Blood Of The Nations” SUBSCRIBE to ACCEPT YouTube: http://bit.ly/subs-acept-yt SUBSCRIBE to Nuclear Blast YouTube: http://bit.ly/subs-nb-yt PURCHASE ALBUM AT: Nuclear Blast USA http://store.nuclearblastusa.com/Search/accept Nuclear Blast EUROPE http://www.nuclearblast.de/en/shop/artikel/gruppen/51000.1.html?article_group_sort_type_handle=rank&custom_keywords=accept iTunes http://bit.ly/i4W6Oe AMAZON http://www.amazon.com/dp/B003SWNRU2/?tag=nublreus-20

A Sabaton-Accept bulira egyelőre a Barba Negra rendszerében kaphatóak jegyek, 9000 Ft-os elővételi áron; ugyanez a helyszínen egy tízest kóstál majd – kérdés, marad-e addigra egyáltalán. A Sabaton tavaly a kétszer akkora méretű PeCsában teltházat csinált, tehát, aki nem akar hoppon maradni, idejében gondoskodjon a belépőjéről. További infóért a koncert fb-eseményét kövessétek!