Már fél lábon is kibírjuk a Nova Rock-ig!

Hazánktól egy köpésnyire rendezik meg a Nova Rock fesztivált, ahol látszólag minden a Red Hot Chili Peppers körül forog, azonban a nyár kezdetén olyan neves előadók és zenekarok teszik tiszteletüket még a sógoroknál mint például a Korn, a Volbeat, a Twisted Sister vagy Alice Cooper.

A magyar határtól alig 2 kilométerre fekvő Nickelsdorf (vagy magyarul: Miklóshalma) már 12. alkalommal ad otthont a Nova Rock fesztiválnak, mely történetében először idén 4 napon keresztül várja a rockzene szerelmeseit, június 9-12. között. Az esemény legnagyobb húzóbandája a Red Hot Chili Peppers, azonban a nagy nevek között felsorakozott a Jonathan Davis vezette Korn, az új lemezzel behajózó svéd vikingek, azaz az Amon Amarth, a kicsit módosult felállással büszkélkedő dán Volbeat, vagy a neves Los Angeles-i punkok, a The Offspring.

No Title

No Description

Mindemellett olyan kultikus zenészek is érkeznek a szomszédba, mint Vincent Damon Furnier, ismertebb nevén Alice Cooper, aki 68 éves kora ellenére még mindig nyomja az ipart, ráadásul zenekarába nemrég egy virtuóz és csinos gitáros-szőkeséget igazolt le Nita Strauss személyében. Rajta kívül egy másik ikon, a Twisted Sister is fellép Nickelsdorfban, akik pályafutásuk lezárása miatt róják a köröket mostanság a nagyvilágban, ugyanis tavaly váratlanul elhunyt dobosuk, A.J. Pero. A zenekar így az egykori Dream Theater ütősévsel, a munkamániás Mike Portnoy-jal áll színpadra, úgyhogy a búcsú mindenképpen nagyot fog szólni.

No Title

No Description

Azonban itt még közel sincs vége! Az osztrák fesztivál menüjében helyet kapó kisebb zenekarok sem szégyenkezhetnek, hiszen igazán magas minőséget képviselnek ők is. Ilyen például a walesi Bullet For My Valentine, akik energikus és remekül sikerült új lemezükkel, a Venommal érkeznek, de itt lesz a még keményebb talpalávalót biztosító Children Of Bodom, vagy ha már a súlyosságot említjük, a lengyel black metal horda, a Behemoth is zúz egyet Nergal vezetésével.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek a gyomra nem bírja az ilyen vaskos muzsikákat, ugyanis lesz egészen kifinomult melódiákkal operáló progresszív metal a TesseracT előadásában, de a Dropkick Murphys személyében még egy vérbeli bulibanda is bekukkant a szomszédba, és akkor még nem is említettük a több év után feléledt Disturbedöt, akik ugyancsak nem hagyják ki a Nova Rockot. Hozzájuk hasonlóan ne maradj le te sem a 100 zenekart felvonultató nyárindító buliról, ugyanis biztos, hogy nagyon forró lesz a hangulat Nickelsdorfban.